Şehirler ve Kültürler Projesi Başladı

Şehirler ve Kültürler Projesi Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Şehirler ve Kültürler Gezisi' Projesi’nin ilk dönemi sona erdi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Şehirler ve Kültürler Projesi’nin ilk dönemi sona erdi. Amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmak ve gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmak olan proje kapsamında Trabzon’a Amasya, Elazığ, Şanlıurfa ve Van’dan 164 öğrenci geldi.

Proje kapsamında çeşitli illerden Trabzon’a gelen gençler Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine bağlı Yomra Kanuni Yurdu’nda konakladılar. Farklı illerden gelen gençler, program boyunca ve akşam etkinliklerinde birbirlerini tanıyarak kaynaşarak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açtılar. Amasya, Elazığ, Şanlıurfa ve Van’dan gelen gençler program süresince Trabzon’un tarihi ve kültürel yerlerini gezme imkanı elde ettiler. Sümela Manastırı, Uzungöl, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camii gibi Trabzon’un kültürel yerlerini gezme imkanı elde ettiler.

Proje kapsamında gençlerin Trabzon’dan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını ifade eden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Bakanlığımızın başlattığı Şehirler ve Kültürler Gezisi’nin ilk dönemi sona erdi. Toplam 8 dönem halinde 7 Eylül tarihine kadar devam edecek olan projede Türkiye’nin değişik yerlerinden gençler Trabzon’a gelerek burada tarihi ve kültürel yerleri gezme imkanı elde edecekler.Şu anda ilk dönemde 164 genç Trabzon’u yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Bir sonraki dönem olan 5 Ağustos- 8 Ağustos arasında 160’a yakın genç gelecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile