Şehit Ailesinden ``bedelli Askerlik`` Yorumu

Şehit Ailesinden ``bedelli Askerlik`` Yorumu

Yaklaşık 1 ay önce Hakkari`de şehit düşen Er Yunus Yılmaz`ın babası Hasan Yılmaz, "Bedelli askerliği onaylıyorum" derken, şehit annesi Nursima Yılmaz ise, "Herkesin askere gitmesini istiyorum" diye konuştu.

Yaklaşık 1 ay önce Hakkari`de şehit olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da Pursaklar`daki evlerine ziyarette bulunduğu Şehit Er Yunus Yılmaz`ın ailesi, `bedelli askerlik` konusundaki görüşlerini İHA muhabirine açıkladı. Şehit babası Hasan Yılmaz, bedelli askerlik konusunu onayladığını fakat, hiçbir haklı sebebi olmadan parası olduğu için bedelli yolunu seçenlerin bu yasadan yararlanmaması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "-30 milyar lirayı veririm, askere gitmem- diyenlere karşıyım. Bunları devletmümkün olduğu kadar sıksın, askere götürmek için uğraşsın" dedi. Yılmaz, mecburi bir şekilde bedelliden yararlanması gerekenlerin vereceği 30 bin TL`nin şehit ve gazi aileleri için harcanacak olmasının ise güzel bir uygulama olduğuna dikkat çekti. "Ben bedelli yasasını destekliyorum" diyen Hasan Yılmaz, " `Destekliyorum` diyorum ama, her parası olanda bu yolu tercih ederse, bu vatanı kim gözler" ifadelerini kulllandı. ŞEHİT ANNESİ BEDELLİ`Yİ İSTEMİYOR Şehit babası Hasan Yılmaz bedelli askerlik yasasının çıkacak olmasına onay verirken, anne Nursima Hanım Yılmaz ise bedelli askerliğe tepki gösterdi. "Benim çocuklarım nasıl gittiyse askere, biri Siirt`te yaptı, bir tanesi Şırnak`ta yaptı, bu da Hakkari`de yaptı. Ben herkesin gitmesini istiyorum" diyen şehit annesi Nursima Hanım Yılmaz, "Benim çocuklarım vatan aşkıyla bu güne kadar gelmiş. Çünkü o yaşa kadar onlar asker kaçaklığı yapmış. Doktor olmuş, vatana hizmet edecekmiş o ayrı konu. Devlete yararlıolacaklarmış o ayrı bir konu ama ben askere gitmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı. "Bu yasayı ne kadar onaylasam da, askere gitmeyenler niye 40 yaşına kadar geldi? Asker kaçaklığı resmen" diyen anne Yılmaz, "4 yaşındaki çocuk `ben Yunus ağabeyim gibi olmak istiyorum` diyerek vatan aşkıyla yaşıyorsa, bugüne kadar 40 yaşına neden gelmiş? Bunu sormak lazım birilerine. Ülkeye bir hizmeti yok. Ülkeye hizmeti olmayanlara bu yasayı nasıl onaylayayım ki? Ben onaylamıyorum. Ben çocuklarımla yaşadım bugünekadar. Ben 2002`den beri ben bu ağıtlarla yaşadım. O yüzden ben bu yasayı onaylamıyorum" ifadelerini kaydetti.

Şehit babası Hasan Yılmaz ise, eşinin bedelli yasasını onaylamaması üzerine, "Muhtaç olanlar da var. Baksana adamın elektriği kesilmiş. Ona muhtaç olanlar da var" diyerek bedelliden gelecek paranın şehit ve gazilere harcanacak olmasına dikkat çekti. Yılmaz, "Bu yasa madem çıkmış, devlet bizden daha iyisini bilir, fakat bu yasayla gelecek parayı hakikaten iyi değerlendirmelerini isterim şahsen. Bir şehit ailesiyim bana da versinler değil, ama öyle diyerek lafın orda kalmaması gerek. Kimin üçkağıtçı, kimindürüst olduğunu devlet daha iyi bilir. Hükümetimiz ne diyorsa, ben onu onaylıyorum" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile