Şehit Ailesine Genelkurmay Başkanı Özel‘den Özel Davet

Şehit Ailesine Genelkurmay Başkanı Özel‘den Özel Davet

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan şehit ailesi, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 17-19 Mart tarihleri arasında yapılacak etkinliğe davet edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in gönderdiği davetiye, eşleriyle birlikte ziyaret gerçekleştiren komutanlar tarafından şehit askerin anne ve babasına verildi.


Genelkurmay Başkanlığı’nca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü çerçevesinde Ankara’da gerçekleştirecek programa, Diyarbakır Destek Üs Oto Ulaştırma Grup İşletme Tabur Komutanlığı emrinde 1979/4 tertip olarak vatani görevini yaparken Malatya’nın Akçadağ ilçesi, Güzyurdu köyü mevkisinde 16 Mayıs 2001’de uçak düşmesi neticesi şehit düşen Hv.Ulş. Er Şefik Ayaydın’ın babası Fuat ve annesi Hatice Ayaydın davet edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından gönderilen programa davet mektubu, Konya Garnizon ve 3. Ana Jet Üssü Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya tarafından şehit ailesine verildi.

Şehidin anne ve babasını Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesi Saray Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Türk Silah Kuvvetleri olarak ailenin yanında her zaman olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Genelkurmay Başkanlığı tarafından bir dizi faaliyet düzenlendiğini anlatan Tümgeneral Çetinkaya, Genelkurmay Başkanı Özel’in selamını da getirdiğini ifade ederken, “Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Necdet Özel, bu faaliyet kapsamında şehit ailelerimizle beraber olmayı arzu ediyorlar. Genelkurmay Başkanımızın şahsi davetlisi olarak programda uygun olursanız eşinizle beraber sizleri görmekten mutlu olacağız. Genelkurmay Başkanımız bu davetiyeyi size gönderdi” diye konuştu.

Tümgeneral Çetinkaya, şehit ve gazilerin Türk Silahlı Kuvvetler için çok değerli olduğunu belirtirken, “Ben de bir şehit ağabeyiyim. Şehit ailelerin neler hissettiğini en fazla hissedebilecek kişilerden birisiyim. Sizler bizlerin kıymetlisisiniz” ifadesini kullandı

Çetinkaya, şehit askerin anne ve babası ile bir müddet sohbet ederken, şehit Şefik Ayaydın’la aynı ismi taşıyan erkek kardeşinin 2 yaşındaki çocuğu Şefik’i kucağına alarak sevdi. Çetinkaya, küçük çocuğa Türk Yıldızlarının bulunduğu bir şapka, oyuncak ve çeşitli armağanlar verdi. Aile, davetiyeyi komutanın elinden alırken komutanlara teşekkür etti ve etkinliklere katılmak istediklerini belirtti.

Ziyarete, 3.Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir İlçe Temsilcisi Mehmet Gümüşkan ile komutan eşleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile