Şehit Amcaoğluna 37 Yıllık Vefa

Şehit Amcaoğluna 37 Yıllık Vefa

Amcasının oğlu Mehmet Halme ile aynı dönem aynı birlikte vatani görevini yapan Faruk Halme, tam 37 yıldır şehit düşen kuzeninin yasını tutuyor.

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'de yer alan Adana Garnizon Şehitliği, 'Ramazan Bayramı' arifesinde de buruk bir bayramlaşmaya ev sahipliği yaptı. Şehit aileleri, sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğin yolunu tutarken, askerler de onları kapıda karşıladı. Her şehit mezarının başında ayrı bir dram ve yürekleri dağlayan yaşam hikayeleri dillerden döküldü. 57 yaşındaki Faruk Halme, her bayram arifesinde olduğu gibi yine şehitliğin yolunu tutan şehit yakınlarından sadece biri. Yaklaşık 39 yıl önce amcasının oğlu Mehmet Halme ile birlikte Ağrı'da aynı birlikte vatani görevini yapan Halme, terhis olmasına rağmen, 1975 yılında terör örgütüne yönelik operasyona katılan ve şehit düşen amcasının oğlu Mehmet Halme'nin şehit düştüğü haberi ile adeta yıkıldı.

1975 yılında Adana Garnizon Şehitliği'ne defnedilen amcasının oğlunun mezarını o tarihten bu yana sürekli ziyaret ederek, gözyaşına boğulan Mehmet Halme, 'Ramazan Bayramı' arifesinde de yine şehitliğin yolunu tutarak, amcasının oğlunu mezarı başında ziyaret edip, dualar okudu. Zaman zaman duygu dolu anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Halme, İHA muhabirinin sorularını da yanıtladı. Halme, "Amcamın oğlunun mezarını sürekli ziyaret ediyorum. Gelmezsem olmuyor. Onun yokluğunu yüreğimde hissediyorum. Kendisini 1975 yılında kaybettik. O tarihten bu yana sürekli mezarına gelip, dua okuyorum. Askerliğimizi birlikte yapmıştık. Ben geldim ama o gelemedi. Faruk'un şehit düştüğü haberini aldık ve adeta yıkıldık. Her bayram aynı derin acıyı yaşıyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile