Şehit Annesi Feryat Etti

Bilecik‘in Bozüyük ilçesinde yüzlerce vatandaş, "teröre lanet" yürüyüşüne katıldı. 1999 yılında Van‘da şehit olan Jandarma Komando Astsubay Üstçavuş Fikret Son‘un annesi Nurhayat Son, Cumhuriyet Meydanı‘ndaki çocuğun isminin bulunduğu plakaya sarıldı ve "İçimiz yanıyor" diyerek gözyaşı döktü.

Bilecik‘in Bozüyük ilçesinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla "teröre lanet yürüyüşü" düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş Postane önünden başladı. Vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene", ‘Türkiye Türk‘tür, Türk kalacak" sloganları ve 10. Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı‘na yürüdü. Meydanda, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 1999 yılında Van‘da şehit olan Jandarma Komando Astsubay Üstçavuş

Fikret Son‘un annesi Nurhayat Son, meydanda çocuğun isminin bulunduğu plakaya sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra mikrofonu eline alan şehit annesi, teröristlerin idam edilmesini istedi.

Diyarbakır‘da meydana gelen hain saldırıda 13 askerin şehit olduğunu duyduğunda içinin bir kez daha yandığını belirten Son, "Televizyonlar, Diyarbakır‘da 13 şehit dediği zaman ben kendimi tutamadım. Zaten şehit haberi duyduğumuz zaman bizim içimiz yanıyor. Çok üzülüyoruz. Devlet bir tane terörist yakaladığı zaman assın. Hatta asarken bizlere de göstersin televizyon aracılığıyla. Hepimiz bu görüntüleri görmek istiyoruz. Herkesin içi yanıyor. Fikret Son, çocuğunu 1 yaşında bırakıp şehit düştü. Biz hep

ağlıyoruz. Özellikle bayramlarda içimiz ayrı bir yanıyor. PKK‘ya lanet ediyorum. Kahrolsun PKK" diye konuştu.

Topluluk adına basın açıklaması yapan Bozüyük Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Pehlivan, artık sabırlarının ve takatlerinin sınırlarının zorlanmakta olduğunu ifade ederek, "Yaşanan acılara karşı sağduyulu davranıyoruz. Fakat artık bir sonucu görmek istiyoruz" dedi.

Topluluk, basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde meydandan ayrıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile