Şehit Annesinden Komutana Ziyaret Sitemi

Şehit Annesinden Komutana Ziyaret Sitemi

Antalya’da Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Uncalı Şehitliği’nde düzenlenen törene bir şehit annesinin Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz’a sitemi damgasını vurdu.

Antalya’da Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Uncalı Şehitliği’nde düzenlenen törene bir şehit annesinin Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz’a sitemi damgasını vurdu. 1996’da şehit olan Piyade Çavuş Ömer Dikmen’in annesi Fadime Dikmen, “Bayramda bize niye gelmediniz?” deyince Tuğgeneral Kemal Korkmaz, “Biz şehitlerimizi bağrımıza basıyoruz. Size de geliriz.” karşılığını verdi. Şehit annesinin niçin ziyaret edilmediği yönündeki ısrarını sürdürmesi üzerine garnizon komutanının, “Bunu söyleyeceğin yer başka yer olsaydı keşke.” demesi dikkat çekti.

Uncalı Mezarlığı‘ndaki şehitlikte düzenlenen törene Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu, CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği üyeleri, kamu kurumlarının idarecileri ile çok sayıda asker ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Binbaşı Türker Tayyar, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Ali Nazım Balcıoğlu ile Mustafa Akaydın şehitlik özel defterini imzaladı. Törene katılanlar daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, 1996 yılında şehit olan piyade çavuş Ömer Dikmen’in mezarı başına karanfil bırakırken, şehidin annesi Fadime Dikmen, “Bir şey sorabilir miyim? Bize bayramda gelinmedi, niye acaba? Ben sizi 3–4 sefer aradım ama bağlamadılar. Bütün arkadaşlara sordum, herkes ziyaret ediliyor ama benim ki sürekli aksıyor.” dedi.

Şehit annesinin sözleri üzerine “Herkese gidip size gelmedilerse ya evde bulamamışlardır. Yoksa biz de aksama olmaz. Her zaman ziyaret ederiz. Size en kısa sürede ben geleyim.” diyen garnizon komutanı, kadının “Ben senden randevu isteyeceğim.” demesine karşın, “Ben sizin ayağınıza geleyim, siz benim ayağıma gelmeyin. Hanımla beraber ben sizin ayağınıza gelirim. Ne zaman müsaitsiniz siz?” karşılığını verdi. Şehit annesinin her gün müsait olduğunu ifade etmesi üzerine tuğgeneral Kemal Korkmaz, “Tamam bu akşam size geliyoruz o zaman.” dedi. Komutana, “Buyur gel, başımın üstüne.” karşılığını veren kadın, “Daha önce adres değişikliği vardı, şimdi adres değişikliği yok. Ben askeriyeyi aradım. Ankara’dan bir bayram tebriği geldi. O adresten aradım, sizin adresinizi verdi. Aradım sonra, size bağlanamadım. Üç sefer aradım.” demesi üzerine şehit annesi ile komutan arasında şu diyalog yaşandı:

Komutan: Biz her zaman geliriz teyze. Şehitlerimizi her zaman bağrımıza basarız. Hiçbir şehidimizi pas geçmeyiz, atlamayız.

Şehit annesi: Pas geçtiniz demiyorum.

Komutan: Atlamayız. Bunu söyleyeceğin yer başka yer olsaydı keşke.

Şehit annesi: Ben burada kuzumun yanındayım. Burada görmesem başka nerede göreyim sizi.

Komutan: Onlar her zaman bizim yanımızda.

Şehit annesi: Onu demiyorum. Başka nerede göreyim sizi.

Komutan: Bak belki sen 2 ayda bir geliyorsun, ben her hafta buraya gelip gidiyorum. Bu çocuklar bize emanettir. Sizin bize emanetinizdir.

Şehit annesi: Her halde yani. Ben zaten onun için…

Komutan: Biz geliriz. Hiç ondan imtina etmeyiz. Hep beraber geliriz.

Şehit annesi: Teşekkür ederim. Ben görmediğim için söyledim sana.

Şehitlikteki tören, Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser‘in duasıyla sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile