Şehit annesinin sözleri yürekleri dağladı

Şehit annesinin sözleri yürekleri dağladı

Siirt'te şehit düşen Jandarma Komanda Er Feyzi Tekeş'in cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

SİİRT´in Eruh İlçesi´ne bağlı Çırpılı Köyü kırsal kesiminde PKK´lı teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Komanda Er Feyzi Tekeş (21), toprağa verilmek üzere memleketi Manisa´nın Sarıgöl İlçesi´ne bağlı Ahmetağa Köyü´ne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında acılı anne Rukiye Tekeş´in, ''Oğlum, sen bize hep şaka yapardın! 'Şaka yaptım' de kalk'' demesi yürekleri dağladı.

Şehit jandarma Komando Er Feyzi Tekeş´in cenazesi bugün sabah saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı´ndan alınıp, karayolu ile Sarıgöl´e getirildi. Şehidin kortej eşliğinde oluşturulan cenazesinin geçişi sırasında tarlalarda üzüm toplayanr işçiler gözyaşlarını tutamadı. Şehit erin cenazesi, askeri törenin yapılacağı Sarıgöl´deki Siteler Camisi´ne götürülmeden önce son kez Ahmetağa Köyü´ndeki baba ocağına getirildi. Şehidi, burada ailesinin yanı sıra çok sayıda yakını ve köylüler karşıladı. Oğlunun Türk Bayrağı´na sarılı tabutuna sarılan anne Rukiye Tekeş (45), ''Oğlum, değneğimdi, ayağımdı. Oğlum, sen bize hep şaka yapardın! 'Şaka yaptım' de, kalk. Düğünün bu kadar kalabalık olmazdı. Oğlum, için şehit abdesti aldım. Allah´ım abdestimi bozdurmasın. Oğuluma kırmızı battaniye almıştım. Ama megerse O´nun tabutuna sarılacak bayrağı almışım. Nereden bilebilirdim. Oğlumun yanında benim de mezarımı açsınlar. Allah´tan başka kimseden korkum yok. Oğlum, paşalar gibi şehit oldu'' diyerek, tepkisini dile getirdi.

Annesinin isteği üzerine şehit erin hatıra defteri okundu. Hatıra defterinin sonundaki şehit erin annesine yazdığı ''komando'' isimli şiirdeki dizeler, dinleyenleri duygunlandırıp, ağlattı. Şiirin okunmasını ardından Rukiye Tekeş, ''Teşekkür ederim. Canım oğlum'' dedi.

Şehidin babası Bayram Tekeş (46) ise oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu okşadı, fotoğrafını öpüp, alnına koydu. Tekeş, bir ara oğlunun fotoğrafını havaya kaldırıp, yakınlarına da gösterdi.

Şehidin ikizi Zeynep Güven (21) ise ''Birlikte doğduk, beni bırakıp nereye gidiyorsun? Böyle mi eve gelecektin?'' diye, gözyaşı döktü.

Daha sonra 12 gün önce doğum günü olduğu öğrenilen şehit erin cenazesi törenin yapılacağı Siteler Camisi´ne götürüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile