Şehit Astsubay’ın Baba Ocağına Ateş Düştü

Şehit Astsubay’ın Baba Ocağına Ateş Düştü

Tunceli’de dün gece teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden biri olan Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut’un Bergama ilçesi Tepeköy’de bulunan baba ocağına ateş düştü.

Dün gece, Alacık köyü kırsalında bölücü terör örgütü PKK üyesi teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen İzmirli Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut’un yakınları gözyaşlarına boğuldu. Acı haber, askeri yetkililer tarafından sabah saatlerinde aileye bildirildi.

Hazırda bekletilen ambulans fenalık geçirenlere müdahale etti. Baba Muharrem Akbulut oğlu ile şehit düşmeden en son dün öğle saat 16.00 sıralarında görüştüğünü ifade ederek, “Vatan sağolsun. Bu akan kanın artık durdurulması gerekir. Bizim yüreğimiz yandı başkalarının yüreği yanmasın. Oğlum en son 15 gün önce yıllık izne gelmişti.” diye konuştu.

Şehidin dayısı Ahmet Coşkun ise “Kaç kişi ağladı. 30–40 yıldır kan akıyor. Bu kanın durmalı lazım. Artık yeter. Mademki akıllı insanlarız büyüklerimiz mutlaka bu soruna çözüm bulmalı.” dedi.

Şehidin kardeşi Eyüp Can Akbulut ise şehit olan ağabeyi ile en son dün telefonla konuştuğunu belirterek, “Ağabeyim bana derslerime çalışmamı söylemişti. Benim de asker olmamı istiyordu. Ne olursa olsun dik duracağız.“ diye konuştu.

Şehidin annesi Esma Akbulut ise aldığı acı haber sonrası fenalaştı. Anne Akbulut’u yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Yıldırım Akbulut’un evli ve bir yaşında oğlu olduğu öğrenildi. Akbulut’un eşi ve oğlunun Ankara’da ikamet ettikleri öğrenildi. Şehidin eşi Pelin Akbulut ile oğlu Barlas Akbulut cenaze töreni için İzmir’e gelecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile