Şehit Babası: Bizim Canımız Yandı, Başka Canlar Yanmasın, Süreç Tamamlansın

Şehit Babası: Bizim Canımız Yandı, Başka Canlar Yanmasın, Süreç Tamamlansın

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde şehitler için hatim indirilmesi geleneği başlatıldı.

İndirilen hatimlerin duası ise şahsın şehit olduğu tarihte mezarı başında törenle yapılıyor. Elbistan’da ikincisi düzenlenen hatim duası töreninde şehit babası, “Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın” diyerek, hükümetin başlattığı sürecinin bir an önce tamamlanmasını istedi.Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi ile Din Görevlileri Derneği, Elbistanlı şehitleri, şahadet gününde hatm-i şerifle yâd etmek için bir uygulama başlattı. Anlamlı organizasyonun ikincisi 1990 yılında K.Irak’ta girdiği çatışma sonucu teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İnan için gerçekleştirildi.

Gariplik Mezarlığı’nda bulunan kabri başında okunacak dua için İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi Başkanı Ubeydullah Erbilen, din görevlileri, şehit ve gazi yakınları ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İnan’ın ailesi katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından duayı İlçe Müftüsü Abdussamet Pat yaptırdı. Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi Başkanı Ubeydullah Erbilen, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Programımızdaki amaç şehitlerimizi unutmamak, ayrıca halkımızı şehitler hakkında daha iyi bilinçlendirmek ve onların hepsinden önemlisi şefaatlerine nail olabilmek. Şehitlerimiz ilçemizde, Nurhak'ta, Ekinözü'nde, 4 -5 tane de Göksun’da var. Toplam 37 şehidimiz var, ama bunların 10-11 tanesi dışarıda. Yani kabirleri şehir dışında olduğu için bunlara mezarları başında dua yapamayacağız. Ama aileleri dışarıda olup burada olanlar var. Onlara, aileleri dışarıda da olsa mezarları başında ziyaret edip aynı şekilde hatim dualarını yapacağız inşallah. Programlar, şehit ailelerimiz tarafından çok güzel karşılandı. Herkes çok memnun oldu. Halkımız da ilgi gösteriyor. Daha bu ikinci olmasına rağmen gelenler bayağı yoğunlukta oldu. İleride daha iyi olacağına inanıyorum.” dedi.

Şehit babası Enver İnan ise akan kanların bir an evvel durması gerektiğini ifade ederek şehit babası olarak barış sürecini desteklediklerini söyledi.

Şehit Babası Enver İnan, “Ben süreci takdir ediyorum yani. İstiyorum. Bir çözüm olmasını istiyorum. Böyle bizim canlarımız yandı, başka canlar yanmasın. Çözüm olsun istiyorum.” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile