Şehit babası: Kaya'nın açığa alınmasıyla ilgili süreci takip edeceğiz, hesabını soracağız (Özel)

Hakkari Gediktepe'de şehit olan Elhas Esendere'nin, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Haytalar mezrasından ikamet eden babası Çavus Esendere, "Ocağımız d

Hakkari Gediktepe'de şehit olan Elhas Esendere'nin, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Haytalar mezrasından ikamet eden babası Çavus Esendere, "Ocağımız dağıldı, hukuki yoldan hesabını soracağız." dedi.

19 Haziran'da Gediktepe'de şehit olan Elhas Esendere'nin babası, Çavuş Esendere, Hakkâri 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın açığa alınmasıyla ilgili süreci bundan sonra takip edeceklerini söyledi. Elhas'ın şehit olmasının ardından ailesinin dağıldığını ifade eden Esendere, "Şimdiye kadar oğlumun acısı sebebiyle kafamızı kaldıramadık. Ocağımız sönmüş durumda. Şehit olmasında ihmalin çok fazla olduğunu öğreniyoruz. Bundan sonra sorumlularla ilgili gerekli hukuki mücadeleyi yapacağım." diye konuştu.

Şehit babası Esendere, şunlarısöyledi: "Benim ağırıma giden nokta şudur: Yıllarca besleyip büyütüyorsunuz ve vatana bekçi olarak gönderiyorsunuz. Sahip olması gerekenler sahip çıkamıyor ve bize cenazesini gönderiyor. Önce yetkililer çocuğuma sahip çıkmalıydı."

Aile olarak çok zor bir süreçten geçtiklerini anlatan baba Esendere, "Gediktepe'de ihmali olanların yargılanmasını bekliyoruz. Bir komutan görevden alındı. Bakalım bundan sonra ne olacak, gereken ceza verilebilecek mi?" ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile