Şehit Cenazesinde Siyasi Provokasyon

Şehit Cenazesinde Siyasi Provokasyon

Siirt`in Pervari ilçesinde PKK`lı teröristlerin hain saldırırsında şehit düşen Jandarma Er Önder Turgay`ın cenazesi gözyaşları içinde uğurlandığı sırada Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partili oldukları öğrenilen Türk bayraklı bir grubun slogan atması kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Siirt`in Pervari ilçesinde PKK`lı teröristlerin uzun namlulu, roketatarlı ve bombalı saldırısında şehit düşen 6 askerden Jandarma Er Önder Turgay`ın (21) cenazesi için Bostanlı Beşikçioğlu Camii`nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı düzenlendi.

Cenaze töreninde; şehidin babası Abdülkadir Turgay, kardeşi Ercan Turgay, dayısı Necati Turgay ile, İzmir Vali Yardımcısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Abdullah Atay, İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu,Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Ali Aşlık, İlknur Denizli ile gaziler ve şehidin çoksayıdaki yakını hazır bulundu. Yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durmaya çalışan Baba Abdülkadir Turgay ile şehidin kardeşi Ercan Turgay tabutun başında gözyaşları içinde dua etti.

Cenaze namazı öncesinde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan bir gruba, şehit yakınları tarafından müdahale edildi. Şehit yakınları gruba, "Slogan atmayın. İyilik yapmak istiyorsanız, dua edin" diye karşılık verdi.

Cenaze namazını kıldıran İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk her canlının ölümü tadacağını hatırlatarak, "Kuran-ı Kerim`de ölümün süresi belirtilmiştir. Her birimiz nerede nasıl olacağı belli olmayan bu hakikat ile karşılaşacağız. Allah aziz şehidimizi yakınlarına sabır versin. Şehitlik mertebesi Kuran-ı Kerim ayetlerinde ve peygamberimizin hadislerinde belirtilmiştir. Gerekirse bu vatan için canımız feda olsun ama kardeşin kardeşi kırdırılmasın" diye dua etti.

Top arabasına konulan şehit askerin cenazesi alkışlar içinde uğurlandığı sırada Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partili oldukları öğrenilen Türk bayraklı grubun; "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez`, `Hepimiz Mehmetçiğiz, PKK`ya Yeteriz`, `Mehmetçiğin Katili Ameraika`, `Hainler Meclis`te, Yurtseverler Hapiste" şeklinde sloganlar atması kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Şehit Jandarma Er Önder Turgay`ın cenazesi, Kadifekale Şehitliğinde toprağa verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile