Şehit Çocukları Vali Atış'a Türk Bayrağı Hediye Etti

Adana Valiliği tarafından şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iftar yemeğinde şehit çocukları Adana Valisi İlhan Atış'a Türk Bayrağı hediye etti, çiçek verdi.

Şehit yakınları ve gaziler akşam DSİ tesislerine iftar yemeğinde biraraya geldi. Yemeğe Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve çok sayıda davetli katıldı.
İftardan sonra Adana Valisi İlhan Atış, bir konuşma yaptı. Şehit yakınları ve gazilerin azda olsa acılarını paylaşmak için biraraya geldiklerini belirten Atış, "Bir olayı hiç unutmuyorum. Bir gaziye genelkurmay başkanı 'Oğlum benden bir isteğin var mı?' sorusuna 'Gözümü istiyorum' demesini hiç unutmuyorum. Gaziler isteyip de geri gelmeyecek uzuvlarını vatan için verdi. Hatta canlarını bu millet ve vatan için verdi. Bu nedenle sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Bu nedenle biz her zaman sizin yanınızda olacağız" dedi.
Vali Atış'ın ardından Kuzey Irak'ta mayın patlaması sonucu gazi olan Astsubay Murat Caner, tekerlekli sandalye ile kürsüye çıkarak devlete minnettar olduğunu, kendilerini hiçbir zaman unutmadıklarını söyledi.
Gazi olduktan sonra hiç kimseye faydası olmayan bir insan olarak evde yatarak ölmekten çok korktuğunu ancak daha sonra Vali Atış sayesinde bir rüyasının gerçekleştiğini anlatan Caner, "Gazi olduktan sonra öğrencilere vatan sevgisi anlatarak vatanıma hizmet etmek istiyordum. Bu rüyamı Vali Atış gerçek kıldı. Okullarda öğrencilere konferans vererek onlara yaşadıklarımı anlatıyorum. Şuana kadar 170 bin öğrenciye ulaştım" dedi.
Caner, en büyük hayalinin ise terörün bittiği anaların ağlamadığı bir Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından babalarını vatan uğruna şehit veren çocuklar Vali Atış'a Türk Bayrağı hediye etti, çiçek verdi. Şehit Hüseyin Temel'in kızı Esma Temel, şehit Ramazan Kurumeydan'ın kızı Beyaz Kurumeydan Vali Atış'a çiçek verdi. Şehit Hüseyin Aktaş'ın oğlu Abbas Aktaş ise babasından kalan Türk Bayrağı'nı öperek Vali Atış'a verdi. Atış da Türk Bayrağı'nı 3 kez öperek alnına koydu.
İftar yemeğinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilendi. Çelik, bütün masalara giderek şehit yakınlarının ve gazilerinin sorunlarını dinledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile