Şehit Düşen Adanalı Polis Memurunun Nişanlı Olduğu ve Yazın Evlenmek İçin Düğün Salonu Kiralandığı Öğrenildi

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olaylar sırasında açılan ateş sonucu yaralanan ve Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memurunun, evlenmek için hazırlık yaptığı, düğün salonu kiraladığı öğrenildi.

Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun , Adana ve Mersin'de yaşayan yakınlarının evinde yas var. Oğlunun vurulduğu haberini alan Mersin'de yaşayan anne Düriye ve baba Cebrail Toprakoğlu'nun, dün akşam Diyarbakır'a gittikleri, bugün cenazeyi alarak kente dönecekleri belirtildi.

Ailesi, polis memurunun doğduğu Adana merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'nde toprağa verilmesini kararlaştırırken, ağabeyi Ferhat Toprakoğlu'na ait evde taziye çadırı kuruldu. Polis memurunun Adana'daki meslektaşları da taziye evine gelerek başsağlığı diledi.

Şehit polisin kuzeni Mehmet Çağ, Toprakoğlu'nun 3,5 yıllık polis memuru olduğunu, yaklaşık 5 aydır Cizre'de görev yaptığını belirterek, ''Üniversiteyi bitirdi. Yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra, polis olmaya karar verdi. Polislik ve askerliği seviyordu. Polislik sınavını kazandı. İlk olarak İstanbul'da görev yaptı. Yaklaşık 5 ay önce Cizre'ye tayini çıkmıştı'' dedi.

Çağ, kuzeninin Cizre'ye gitmeden önce, Osmaniye'de oturan Ebru Akalın ile nişanladığını anlatarak, ''Geçen gün düğün için salon kiralandı. Yazın düğünü olacaktı, heyecanla düğün hazırlıkları yapıyordu. Ama şehit haberi geldi'' diye konuştu.

Çağ, kuzeninin yarın Adana'da düzenlenecek törenin ardından İncirlik Mezarlığı'nda toprağa verileceğini belirtti.

Bir erkek ve 3 kız kardeşi bulunan Toprakoğlu'nun, kızkardeşleri yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile