Şehit Er Engin Mayın, Helallik İçin Evine Getirildi

Şehit Er Engin Mayın, Helallik İçin Evine Getirildi

Hakkari'de şehit olan er Engin Mayın’ın cenazesi, helallik için son kez Bayrampaşa’daki evine getirildi.

Terhisine 19 gün kala şehit olan Engin Mayın’ın evini önünde toplanan yüzlerce kişi dua edip gözyaşı döktü. Vatani görevini yaptığı Hakkari Dağ Komando Tugayı Çobanpınar Karakolu’nda nöbet değişimi sırasında kaza kurşunuyla şehit olan Engin Mayın'ın cenazesi dün İstanbul’a getirildi.

Engin Mayın’ın cenazesi bu sabah da helallik alınması için ailesinin yaşadığı Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Hazine Sokak’a getirildi.

Türk Bayraklarıyla süslenen sokakta yüzlerce kişi toplandı. Şehit er Engin Mayın için Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Mayın’ın cenazesini taşıyan cenaze aracının sokağa gelişi sırasında ise gözyaşları adeta sel oldu. Tekbir getiren yüzlerce kişi, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Engin ölmedi, kalbimizde yaşıyor’ şeklinde slogan attı. Evlerinin balkonlarına çıkan çok sayıda vatandaş da şehit asker için el açıp ağlayarak dua etti. Helallik alınmasının ardından şehit er Engin Mayın’ın cenazesi polis eskortu eşliğinde Ataköy’e götürüldü. Engin Mayın’ın cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile