Şehit Ergin Önen memleketinde toprağa verildi

Şehit Ergin Önen memleketinde toprağa verildi

Bilecik'te gece eğitimi esnasında nereden geldiği belli olmayan G3 mermisi ile vurularak şehit olan Batman'lı er Ergin Önen memleketinde toprağa verildi.

Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Batmanlı acemi er gece eğitimi sonrasında verilen molada bir anda patlayan silahtan çıkan kurşunun sırtına girmesiyle yaralandı ve kaldırıldığı Bilecik Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda meydana gelen olayla ilgili olarak yapılan inceleme sonucu Batmanlı er Ergin Önen’in vurulduğu tespit edildi. Bilecik Devlet Hastanesine kaldırılan ve ardından Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilen askerin cenazesi bu gün tarifeli uçakla Batman’a getirildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Batman Havaalanında asker Ergin Önen’in cenazesi yakınları tarafından gözyaşları arasında karşılandı. Kardeşi Ercan Önen sık sık bayılırken cenaze yıkanmak üzere çay mahallesinde bulunan camiye götürüldü. Cenaze yıkandığı sırada şehit askerin ağabeyi Ercan Önen’i İl Müftüsü İbrahim Öcüt ve askerler teselli etti. Cenaze yıkandığı sırada şehit askerin annesi ve kardeşleri de sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarını sel olduğu cenazede bayılanlar ambulansta tedavi altına alındı. Öte yandan şehit askerin cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı çelenk gönderdi.

BAYRAK VE FOTOĞRAF ACILI AĞABEYE

Çay mahallesinde Eshabul-keyf camisinde kılınan cenaze namazına Batman Valisi Ahmet Turhan, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, askeri erkan ve emniyet mensupları katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü İbrahim Öcüt kıldırırken şehidin yakınlarının feryadı yürekleri dağladı. Şehidin naaşı kılınan namazın ardından İkiztepe köyündeki mezarlığa defnedildi. Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı ağabeyi Ercan Önen’e teslim edilirken gözyaşları bu esnada sel oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile