Sehit Jan. Uzm. Çvs. Aykut Kazar Adina Kütüphane Açildi

Sehit Jan. Uzm. Çvs. Aykut Kazar Adina Kütüphane Açildi

DAP Idaresi tarafindan desteklenen Aziziye Ilçesi’ndeki Adnan Menderes Anadolu Lisesi kütüphanesinin açilisi yapildi.

Erzurum Milli Egitim Müdürlügü tarafindan projelendirilen ve DAP Idaresi’nin sagladigi 506 bin liralik destekle yapimi tamamlanan Z kütüphane için okulda tören düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, protokol konusmalari yapildi. Törende konusan Okul Müdürü Ayhan Yanik, DAP Idaresi ve Erzurum Milli Egitim Müdürlügü’nün isbirliginde tamamlanan Sehit Jan. Uzm. Çvs. Aykut Kazar’in adinin verildigi kütüphanenin açilisini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Yanik, Zenginlestirilmis kütüphanenin, ögrencilerin bilgiye ulasma arzusunu desteklemek ve genç zihinleri gelistirilmek adina önemli bir adim oldugunu ifade ederek, desteklerinden dolayi DAP Idaresi’ne tesekkür etti.

Daha sonra konusan, DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen, Sanayi ve Teknoloji Bakanligina bagli olan DAP Idaresi’nin, bölgenin kalkinmasini saglamak amaciyla kurulmus, özel bütçeli bir kurum oldugunu söyledi.

DAP kapsaminda 15 ilin bulundugunu belirten Demirdögen, bu illerin potansiyellerini ortaya koyup, gelisme alanlarini belirleyip, bu alanlarda da yatirimlara öncülük ederek, hem iller hem de bölgeler arasi gelismislik farkini azaltmaya çalistiklarini söyledi.



Konusmasinda, büyüme ve kalkinma arasindaki farka deginen Demirdögen, sunlari söyledi: “Büyüme; mal ve hizmetlerdeki artis, kalkinma ise insanin hayatindaki konforun artisiyla ilgili husustur, hayata deger katmaktir. DAP Idaresi olarak bu iki hususu dengelemeye çalisiyoruz. Sadece kirsal kalkinma alaninda degil, muhtelif kültür projelerini de destekliyoruz. Z kusagi diye bir sey yok. Beklentileri yüksek, ama kapasiteleri beklentileri ile orantili olmayan bir nesil var. Aslinda biz onlarin beklentilerini çok yükselttik ama o beklentileri gerçeklestirecek kapasiteye ulasmalarini saglayamadik. Bu kütüphaneler vasitasiyla ve sizlerin gayretleriyle, gençlerimizin bu kapasitelerini yükseltip, gerekirse beklentilerini ulasilabilir hale getirip, kapasiteleri ile beklentilerini dengeli hale getirip onlari topluma yararli, ülkenin kalkinmasi için birer nefer olarak yetistirmemiz lazim. Kütüphanemizin bu görevi görecegine yürekten inaniyorum. Bölgemizde, su an 138’nci kütüphaneyi açmis durumdayiz. Bu projenin gerçeklesmesinde emege geçen herkese tesekkür ediyor, kütüphanenin hayirli olmasini diliyorum.”

Konusmalarin ardindan törene katilanlarla birlikte kütüphanenin açilisi gerçeklestirildi.

Yaklasik 5 bin kitap kapasiteli, 98 metrekare alan üzere kurulan kütüphanenin açilisina, Erzurum Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz, Aziziye Ilçe Milli Egitim Müdürü Nurullah Yavilioglu, okul idarecileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile