Sehit Kabirlerinde Buruk Anneler Günü

Sehit Kabirlerinde Buruk Anneler Günü

Sehit anneleri, Anneler Günü dolayisiyla Uncali Sehitligi’nde evlatlarinin kabirlerini ziyaret edip dualar okudular. Sehitlikle duygusal anlar yasandi.

Antalya’da Uncali Mezarligi’nda bulunan Sehitlik, Anneler Günü’nde evlatlarini vatan ugruna sehit veren anneleri agirladi. Anneler Günü’nde sehit anneleri, içlerindeki özlemi evlatlarinin kabri basinda dindirmeye çalisti. Evlatlari kendilerine gelemeyince çiçek alip onlarin mezarlari basina giden sehit anneleri buruk Anneler Günü’nü sehitlikte onlara dua ederek ve Kur’an-i Kerim okuyarak geçirdi. Ziyaret sirasinda duygulanan sehit annesi, zaman zaman gözyaslarini tutamadi.

‘Her Anneler Günü’nde geliyorum’

2012 yilinda Hakkari Çukurca’da teröristlerle çikan çatismada Tankçi Uzman Çavus Firat Yildirim’i sehit veren anne Selma Yildirim, her Anneler Günü’nde oglunun kabrini ziyaret ettigini belirtti.

Yildirim, “Yavrularimiz bu bayrak için, vatan için sehit düstüler. Bütün sehitlerimize Allahtan rahmet, annelerimize sabir diliyorum. Görev sirasinda sis bombasi atiyorlar, göz gözü görmüyor. Tankin kapagindan içeri el bombasi atiyorlar. Oglumla birlikte bir askerimiz daha sehit düsüyor. Sehit olmadan önceki son anneler gününde görevdeyken abilerinden önce aramisti beni, ‘Abimler aramadan önce ben seni aramak istedim’ demisti. Beni çok mutlu etmisti. Her anneler gününde, o bana gelemiyor ama ben onun yanina geliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile