Sehit Mehmet Dinek'in Ismi Mezun Oldugu Okula Verildi

Sehit Mehmet Dinek'in Ismi Mezun Oldugu Okula Verildi

Aydin’in Nazilli ilçesinde 2018 yilinda Türk Silahli Kuvvetleri’nin Afrin’de düzenledigi ’Zeytin Dali Harekati’nda sehit düsen Nazillili Jandarma Uzman Çavus Mehmet Dinek’in ismi ögrenim gördügü okuluna verildi. Okulda düzenlenen tabela açilis töreninde duygusal anlar yasandi.



Nazilli Merkez Zafer Mahallesi’nde bulunan Zafer Ortaokulu’nun ismi alinan kararla okuldan mezun olan Sehit Mehmet Dinek’in ismi verildi.

Tabela açilis törenine basta ilçe Kaymakami Sedat Sirri Arisoy olmak üzere Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, Nazilli ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler, ögrencilerin yansira sehit babasi Kenan Dinek, annesi Sezgün Dinek ile sehidin kardesleri katildi.



Ilçenin basarili okullarindan birisi olarak büyük gurur duyduklarini ifade eden Nazilli Sehit Mehmet Dinek Ortaokulu Müdürü Osman Nalbantoglu, “Okul olarak amacimiz Vatan ve millet sevgisi kazanmis, tarihi ve kültürünü iyi taniyan, hedefini dogu belirlemis; çalismanin tadi ve basarmanin hazziyla yeni seyler üretmek için elinden geleni esirgemeyen, emege saygili, ahlakli bireyler yetistirmektir. Çocuklarimizin insana saygili, kendine saygili, çevresi ve dogasina saygili, haksizliklara duyarli fikri hür vicdan hür sekilde yetismeleri en büyük hedefimizdir. Bu hedeflere ulasmak için çalismaya devam edecegiz. Okul olarak bizler, vatani ugruna canin feda eden evladimizin ismini okulumuza vermekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. Umut ediyorum ki okulumuzda egitim görmeye devam eden, gelecekte de egitim alacak tüm çocuklarimiz Mehmet Dinek abilerini taniyacak, onun gibi vatansever bir genç olmaya gayret edeceklerdir” dedi.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Nazilli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdül Gani Kavak, “Sehitler ölmez sözünün canli bir örnegini yasamanin hem mutlulugu hem hüznü içerisindeyiz. Mutluyuz, çünkü vatani için, milleti için, bayragi için, hepsinden önemlisi canindan aziz bildigi mukaddes degerleri için topraga düsmüs olan Sehidimiz Mehmet Dinek’in isminin, okumus oldugu okula verilmesinden dolayi siz degerli ögrencilerimiz sayesinde bu kahraman ismin sonsuza kadar yasatilacak olmasidir. Hüznümüzün sebebi ise evlat acisi yasayan ailelerimizdir. Dinek ailesi bir evlat kaybetmis olabilir ancak burada sehidimizin isminin çatisinin altinda okuyan her ögrenci siz degerli ailemizin birer evladi hükmündedir. Burada Kahraman sehidimiz Mehmet Dinek’e olan bu borcumuzu yerine getirirken emegi geçen herkese tesekkürü bir borç bilirim” dedi.



Sehit Dinek’in sosyal medya hesabindan yaptigi son paylasimin dikkat çekici oldugunu belirten Aydin Milli Egitim Il Müdürü Seyfullah Okumus, “Sehidimizin ismi artik Nazilli Sehit Mehmet Dinek Ortaokulu’muzda yasamaya devam edecek. Öncelikle belirtmek istiyorum ki yüreginde vatan, millet ve bayrak askiyla cani pahasina kahramanca savasip bu cennet vatan topraklarimizda huzur ve güven içinde yasamamizi saglayan Kahraman askerimiz Sehit Mehmet Dinek’e Allah rahmet eylesin ve gani gani razi olsun. Bakiniz sehidimiz de sosyal medya hesabindan paylastigi son fotografinda ise “Biz öldük mü ki vatan bölünsün" mesajini vermis. Evet ne siz öldünüz ne de vatanimiz bölündü. Sizin gibi kahramanlarimiz sayesinde hainlere inat hiçbir zaman da bölünmeyecek, ilelebet varligini sürdürecek insallah” diye konustu.



Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, “Onlar bizden ayrilmis olsalar da rabbimin katinda en güzel yerlerdeler. Onlarin bu dünyada ölümsüzlestirildigi güzel bir tören oldu. Okumus oldugu okuluna isminin verilmesi çok güzel oldu. Ailemize bassagligi diliyorum. Insallah bizlerde onlarin sefaatine nail oluruz” dedi.



Konusmalarin ardindan iki ögrenci sehit Mehmet Dinek anisina birer siir okudu. Duygusal anlarin yasandigi programda Sehit Dinek’in hayati anlatildi. Sehit Babasi Kenan Dinek’e Kur’an-i Kerim ve Türk Bayragi Kaymakam Arisoy tarafindan takdim edildi. Lokma hayrinin da yapildigi program sonunda, Dinek için hazirlanmis olan okul içerisindeki köse sehidin anne ve babasi tarafindan açildi. Sehit babasi ve annesi yaptiklari konusmalarda, “Vatan sag olsun. Bir erkek evladimiz daha olsa onu da vatan için feda ederiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile