Şehit Nedip Cengiz Eker Parkı Açıldı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Eker'in adı, Efeler Belediyesince yapılan parka verildi Şehidin babası Nihat Eker: 'Hep birlikte bu hainleri ülkemizden def edeceğiz. Hükümetimiz de bu konuda gerekeni yapıyor. Bu konuda devletimize güveniyoruz. Bir daha bu terör olaylarının yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, devletimizin emrindeyiz. Yeter ki vatan sağ olsun'

Efeler Belediyesince yaptırılan ve Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in adı verilen park, törenle açıldı.

Efeler ilçesinde Meşrutiyet Mahallesi'nde yaptırılan ve 15 Temmuz şehitlerinden polis memuru Eker'in adınının verildiği parkın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin milletin, tankların önüne yatmasıyla önlendiğini belirtti.

Devletin ve milletin bu konuda gereken duyarlılığı 15 Temmuz sonrasında da gösterdiğini ifade eden Özakcan, “Ulusça hepimizin görevi, birey olarak her birimizin ayrı ayrı görevi ülkemizde demokrasimize sahip çıkmak. Büyük Önderimiz Atatürk’ün kurduğu, hepimizin bugün var olma sebebi olan Cumhuriyetimizi korumak ve o Cumhuriyetimizi yüceltmek, yücelttiğimiz o demokrasi ve Cumhuriyet ortamında daha huzurlu, daha mutlu, geleceğe umutla bakan bir Türkiye yaratmaktır” ifadelerini kullandı.

Özakcan, şehidin manevi şahsiyetini ve ismini yaşatmak, ailenin acılarını bir nebze olsun hafifletmek amacıyla parkı açtıklarını dile getirdi.

Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker ise, şehit oğluna sahip çıktıkları için herkese çok teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Vatan, millet sağ olsun. Allah, bundan sonra başka acılar göstermesin. İnşallah birlik ve beraberliğimiz devam ettirirler. İnşallah ülkemizi daha sağlıklı, daha iyi günler yaşatırlar. Ülkeyi milletvekillerimiz yönetiyor. Milletvekillerinden istediğimiz budur. İnşallah doğru yolda giderler. Ülkeyi selamete çıkarırlar. Hep birlikte bu hainleri ülkemizden def edeceğiz. Hükümetimiz de bu konuda gerekeni yapıyor. Bu konuda devletimize güveniyoruz. Terör örgütlerinin sonu getirilecektir. Vatan hainlerinin isimlerinin silinmesini ve idam edilmesini diliyorum. Bir daha bu terör olaylarının yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, devletimizin emrindeyiz. Yeter ki vatan sağ olsun.'

Törende gözyaşı döken şehidin annesi Güzel Eker ise oğlunun isminin parka verilmesinden dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Şehit Eker, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Marmaris’te konakladığı otelde suikast düzenlemek isteyen FETÖ'cüler tarafından şehit edilmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile