Sehit Ömer Halisdemir Için Yola Çikan Bisikletçiler Bursa'dan Geçti

Sehit Ömer Halisdemir Için Yola Çikan Bisikletçiler Bursa'dan Geçti

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da gerçeklestirdigi darbe girisimi sirasinda sehit düsenleri anmak amaciyla Arnavutköy Belediyesi tarafindan düzenlenen bisiklet turunun bu yil 7’ncisi gerçeklestirildi. Önceki gün Istanbul’dan yola çikan bisikletçiler bugün öglen saatlerinde Orhangazi’den geçerek Bursa’ya dogru yollarina devam etti.

Aralarinda profesyonel sporcularin da yer aldigi bisikletli sporcular Istanbul Arnavutköy’den sehit Ömer Halisdemir’in kabrinin oldugu Nigde Bor’a pedal çevirmeye baslamisti. Sehit Ömer Halisdemir anisina bu yil 7.’si düzenlenen bisiklet turu, Arnavutköy 15 Temmuz Meydani’nda yapilan törenle basladi.

Bisikletçileri, Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci ugurladi.

Orhangazi’den güvenlik önlemleri altinda geçtiler

Istanbul’dan yola çikan bisikletçiler Orhangazi’ye ulasti. Öglen saatlerinde Orhangazi’den geçen 25 profesyonel bisikletçiye Orhangazi geçisinde Jandarma ve polis eskortlari eslik etti.

Sehit Ömer Halisdemir’in kabrinde dualar edilecek

Aralarinda profesyonel sporcularin da yer aldigi bisikletli sporcular Istanbul Arnavutköy’den sehit Ömer Halisdemir’in kabrinin oldugu Nigde Bor’a 8 gün sonra ulasacak. Sporcular Istanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray üzerinden Nigde’ye ulasacak. Sporcular, tur boyunca her ilde bulunan sehitliklerden yanlarina toprak alacak ve bu topragi Sehit Ömer Halisdemir’in kabrine birakarak anlamli bir vefa göstergesi sunacaklar. Tur, sehitliklerden alinan topraklarin Sehit Ömer Halisdemir’in kabrine birakilmasiyla sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile