Şehit Polis İçin Tören

Beşiktaş'taki trafik kazasında şehit olan polis memurunun cenazesi, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'a gönderildi.

Beşiktaş'taki trafik kazasında şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.Emniyetin Vatan Yerleşkesi'ndeki törene, Alagöz'ün eşi Özlem, oğlu Metehan, kızı Azra Su, kardeşi Mehmet Akif, amcası Mustafa ve Nizamettin Alagöz ile ablası Özgür Türkmen'in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ile çok sayıda askeri ve emniyet yetkilisi katıldı.Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracından alınarak tören alanına getirildi. Törende çok sayıda emniyet yetkilisi ile şehit yakınının yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

İsmet Fatih Alagöz'ün yakınlarının teşkilat mensuplarının yardımıyla ayakta durabildiği görülürken, şehidin kızı Azra Su da tören boyunca bir kadın memurun kucağında durdu.

- 'Kardeşimiz sürücü hatasından meydana gelen trafik kazası sonucu şehit olmuştur'

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, törende yaptığı konuşmada, 2007'de teşkilata katılan Alagöz'ün 8 yılı aşkın süre başarıyla görev yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

'29 Ocak 2016 gecesi saat 01.00 sıralarında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli İsmet Fatih Alagöz karşı şeritten gelen sivil bir aracın resmi ekip otosuna çarpması sonucu yaşanan trafik kazasında şehit olmuştur. Halkımızın huzur ve güvenliği için mesai saati gözetmeksizin çalışan emniyet teşkilatımızın çok değerli bir üyesini hayatının baharında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.'

Şehidin ailesiyle dün olduğu gibi yarın da bir bütün olacaklarını dile getiren Çalışkan, 'Kardeşimiz ne acıdır ki sürücü hatasından meydana gelen elim bir trafik kazası sonucu görevi başında şehit olmuştur. Devletine ve milletine bağlı görev aşkıyla doluyken 35 yaşında ulaşılabilecek en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine erişen aziz şehidimizi hiçbir zaman unutmayacağız' şeklinde konuştu.

İstanbul Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu'nun okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü.

Şehit polis memuru Alagöz'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'a gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile