Şehit Polis Memuru, Suikast Girişimini Önlemiş

Edirne'de, polis memuru Hüseyin İmrağ'ın müdahale ederken hayatını kaybettiği silahlı kavganın, suikast girişimi sonucu çıktığı bildirildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 9 Haziran'da Sabuni Mahallesi Lari Cami yakınında, organize suç örgütü mensubu iki grup arasında silahlı kavga çıktığı, olayı görerek müdahale eden ve aynı zamanda başka bir konuyu takip eden polis memuru Hüseyin İmrağ'ın zanlıların karşılık vermesi sonucu şehit olduğu belirtildi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin süratli ve koordineli şekilde olay yerine geçerek çevre sokaklar ve civarında olaya karışan 5 kişiyi yakaladığı, daha sonra devam eden çalışma sonucunda 10 şüphelinin de Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'da yakalandığı ifade edilen açıklamada, "Bağımsız Devletler Topluluğu mensubu 7 Azeri kökenli, 3 Gürcistan uyruklu ve 5 Türk vatandaşı aynı gün yakalandı. Olayda kullanılan 9 araç ve 5 tabanca ele geçirildi" ifadeleri kullanıldı.

- "Mafya hesaplaşması"

Açıklamada, silahlı kavga olayının arkasında Bağımsız Devletler Topluluğu içerisinde faaliyet yürüten Azeri mafyası olarak bilinen grupların menfaat çatışması olduğunun tespit edildiği vurgulandı.
Gruplardan birisinin "Lotu Guli mafyası" olarak bilindiği, liderliğini halen Rusya'da cezaevinde bulunan Nadir Salifov'un yaptığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Bu grubun, Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki meyve-sebze ithalat pazarının kontrolünü elinde bulundurmaya çalıştığı, bunu gerçekleştirmek için adam öldürme, haraç alma, gasp, tehdit gibi suçlar işledikleri anlaşıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden Ali Heyderov'un, Salifov ile arasında geçmiş yıllardan menfaat çatışması bulunduğu, Heyderov'un da aynı sektörde Salifov'un karşısında faaliyet yürüten diğer bir Azeri kökenli mafya grubunun lideri olduğu belirlendi.
Heyderov'a 18 Nisan'da Rusya'da, Salifov'un adamları tarafından suikast teşebbüsünde bulunulduğu ancak zanlıların eylem esnasında Rus polisi tarafından yakalandığı anlaşıldı. Aynı grupların 9 Haziran'da Edirne'ye, Heyderov'a suikast düzenlemek amacıyla geldikleri ancak şehit polis memuru İmrağ'ın olaya müdahale etmesi neticesinde başarılı olamadıkları belirlendi. Olay çok yönlü olarak soruşturuluyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile