Şehit Polise Antakya`da Tören

Şehit Polise Antakya`da Tören

Hatay`ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi`ne düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Kadir Alcıoğlu için Antakya`da tören düzenlendi.

Şehit polis Kadir Alcıoğlu için Hatay Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ve Adalet Bakanı Sadullahn Ergin`in de katıldığı törende Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç`ın konuşması sırasında duygulu anlar yaşandı.

Cenaze törenine iki çocuğuyla katılan şehidin eşi Fatma Alcıoğlu cenazeye katılanları yasa boğdu. Şehit eşinin fotoğrafını elinden düşürmeyen ve hemşire olarak görev yaptığı öğrenilen Fatma Alcıoğlu, eşinin fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü. Şehit polisin iki çocuğuyla ise meslektaşları ilgilendi. Yakınları, meslektaşları ve protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen tören sonrası şehit polis Kadir Alcıoğlu ambulansa koyularak memleketi Kahramanmaraş`a götürüldü. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunasarılarak ağıtlar yakan acılı eş Fatma, tören sonunda cenaze arabasıyla taşınan şehit eşi ile birlikte gitmek istedi. Törende bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Alçak ve kalleş saldırıyı gerçekleştiren hainler, bugüne kadar emellerine ulaşamadıkları gibi, bundan sonra da ulaşamayacaklar. Güvenlik güçleri bu milleri kardeşçe ve birlik, beraberlik içerisinde yaşamaları için gerekli her türlü mücadeleyi yapıyor" dedi

Bakan Ergin, şehide Allah`tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diledi. 10 yıllık polis memuru evli ve 2 çocuk babası Kadir Alcıoğlu, 2011`in Haziran ayında İskenderun`da göreve başladığı öğrenildi. Bu arada, 27 Kasım 2008 yılında İskenderun otoyolu Denizciler beldesinde düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Halil Aksak ile yine Denizciler beldesinde düzenlenen hain saldırıda şehit olan polis memuru Kadir Alcıoğlu`nun aynı köyden oldukları öğrenildi.

3`ü kız olmak üzere toplam 8 çocuğu olan Alcıoğlu ailesinin en küçüğü olan şehit polis Kadir Alcıoğlu`nun ağabeyi Faruk Alcıoğlu`nun da polis olarak görev yaptığı belirtildi. Şehit polisin eşi Fatma Alcıoğlu ise hemşire olduğu kaydedilirken, 7 yıllık evli olan çiftin 2 çocukları bulunuyor. 1998 yılında uzman çavuşluk görevine başlayan şehit polisin 2000 yılında ise polislik mesleğine başladığı öğrenildi. Şehit polisin cenazesi yarın Kahramanmaraş`ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı kasabası Sanayi Camii`nden kaldırılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile