Şehit Polisin Memleketinde Teröre Tepki Mitingi

Geçen hafta şehit polis Recep Şahin‘i toprağa veren Samsun‘un Havza ilçesinde yapılan yürüyüş ve mitingle teröre tepki gösterildi.

Mitinge çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Havza Garı önünde toplanan vatandaşlar, şehir mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında terörü kınayan sloganlar atıldı. Yürüyüş öncesi toplanma alanında şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Okunan saygı duruşunun ardından Yürüyüş Tertip Komitesi Başkanı Harun Saat bir konuşma yaptı. Saat, "Yüreği bu ülke sevdası ile çarpan değerli halkımız bugün burada vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve

halkımızın huzuru sağlamak için hayatlarını feda eden şehitlerimizi anmak için toplandık. Bilindiği üzere 5 Mayıs Perşembe günü hainlerin alçakça düzenledikleri bir saldırıda şehit olan polis memuru hemşehrimiz Recep Şahin‘i geçtiğimiz hafta bugün, uğruna can verdiği bu vatan toprağına emanet bıraktık" dedi.

"Bizler, hainlerin şunu bilmesini istiyoruz ki, bu topraklar cumhuriyetin temellerinin atıldığı topraklardır" diyen Saat, "Havza, cumhuriyet tarihi boyunca ilk teşkilatın, ilk mitingin, cumhuriyet ve özgürlük yolun ilk ayaklanmanın başladığı, cumhuriyet meşalesinin yakıldığı yerdir. Cumhuriyetin temelinin atıldığı topraklarda asla ve asla hainlere yer yoktur. Bunun en açık göstergesi bugüne kadar terör ile mücadelede Havza‘nın vermiş olduğu 34 şehidi ile ispatlıdır. 34 değil gerekirse tüm Havza ülkemizin

bekası için can vermeye hazırdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yürüyüş başladı. Yürüyüş, şehir mezarlığına kadar devam etti. Burada şehit polis memuru Recep Şahin‘in mezarı başında Yasin-i Şerif okunarak dualar edildi. Grup daha sonra teröre tepki gösteren sloganlar atarak dağıldı.

Yürüyüşe Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile