Sehit Yakini, Gazi Ve Gazi Yakini 517 Kisinin Atamasi Yapildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Bugünkü 517 atamamiz ile birlikte kamudaki toplam istihdamimiz insallah 46 bin 644 kisiye ulasacak. Bu yil içinde tam 1 bin 863 sehit yakini, gazi ve gazi yakinimizi istihdam etmis olacagiz”

Bakan Yanik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginda düzenlenen ‘Sehit Yakini, Gazi ve Gazi Yakinlari Atama Töreni’ne katildi.

Burada bir konusma gerçeklestiren Bakan Yanik, “Dünya bir dönüm noktasinda. Türkiye, bu tarihi dönemecin odagindaki ülkelerden birisi. Durusuyla, ilkeleriyle dünyaya söyledigi sözlerle.. Artik güçlü bir belirleyici ülke olmak özelligini tasiyor. Bu ortamda istiklal ve istikbal davamiza sahip çikmak, milli bir suur, bir sorumluluk meselesi. Bizim istikbalimiz, tüm dünyayi adalete, kardeslige iyilige çagiran, dünyayi huzur ve güvenden yana besleyen bir gelecek tasavvuruna içeriyor” diye konustu.

2002 yilinda sehit yakinlarinin 1 olan istihdam hakkinin 2’ye çikarildigini savunan Bakan Yanik, “Istihdamda 45 yas sartini kaldirdigimiz gibi atamalarimizi da egitimine göre kariyer atamalarina basladik. Bunun yaninda da atamalari süresiz hale getirdik. Bugünkü 517 atamamiz ile birlikte kamudaki toplam istihdamimiz insallah 46 bin 644 kisiye ulasacak. Bu yil içinde tam bin 863 sehit yakini, gazi ve gazi yakinimizi istihdam etmis olacagiz” seklinde konustu.

Sadece kamuda degil, farkli alanlarda da imkânlar sunmaya gayret edildigini aktaran Bakan Yanik, “Elektrik, su ücretlerinden indirim hakki, ücretsiz toplu ulasim hakki, psikososyal destek hizmetlerinin saglanmasi gibi birçok destek ve imkâni da sizlere ulastirmaya gayret ediyoruz. Bunun disinda faizsiz konut kredisi gibi farkli uygulamalarla hayatimizi kolaylastiracak hizmetleri de sürekli olarak gelistirmeye çalisiyoruz. Bizim için çocuklarimiz genel olarak çok kiymetli, sehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklari biraz daha kiymetli. Bunun için üniversitelerde açik ögretim ve ikinci ögretimlerde egitim ücretinden muafiyet sagliyoruz. Ayrica sehit ve gazi çocuklarimiz özel ortaögretim kurumlarinin ilk yüzde 3’lük kontenjanindan, yani ücretsiz egitim kapsamindan yararlaniyorlar” açiklamasinda bulundu.

Bakan Yanik konusmasinin ardindan atamayi baslatmak için butona basti. Sehit yakini, gazi ve gazi yakinlarinin katildigi törende atamasi yapilan bazi vatandaslar gözyaslarini tutamadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile