Şehitkâmil Belediyesi 8 bin aileye yardım ulaştıracak

Şehitkâmil Belediyesi, Ramazan ayında yardım seferberliği başlattı. Gıda Bankası'ndan hareket eden araçlar, ihtiyaç sahiplerine umut oldu. Şehitkâmil

Şehitkâmil Belediyesi, Ramazan ayında yardım seferberliği başlattı. Gıda Bankası'ndan hareket eden araçlar, ihtiyaç sahiplerine umut oldu. Şehitkâmil Belediyesi tarafından oluşturulan yardım paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Çalışmaları bizzat yöneten Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hedeflerinin 8 bin aileye gıda yardımı ulaştırmak olduğunu söyledi. Adresleri tespit edilen ailelerin evlerine götürülen yardım paketleri ile onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacaklarını belirten Başkan Fadıloğlu, "Yardımlar tamamen hayırsever vatandaşların bağışlarından oluşmaktadır. Ramazan ayı gıda paketleri; bulgur, pirinç, şeker, makarna, simit ve yağdan oluşuyor. Tabi Ramazan dışında da Gıda Bankası'nda yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Gıda, temizlik malzemeleri, tekstil ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahibiz." dedi.

"YARDIMLARI İNSANLARIMIZI RENCİDE ETMEDEN YAPMALIYIZ"

İhtiyaç sahibi vatandaşları rencide etmemek adına yardım çalışmalarını gece ve evlere teslim şeklinde yaptıklarını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; "Bizim için en önemli noktalardan biri de budur. Yardımlarımızı, insanlarımızın gururunu incitmeden gerçekleştirmeliyiz. Yine bu noktada Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın da çalışmalarıyla vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor. Bizim isteğimiz ihtiyaç sahibi olup da bize başvuramayacak durumda olanların komşuları veya yakınları tarafından bizlere bildirilmesi, verilen adreslere giden ekiplerimiz gerekli incelemeleri yaptıktan sonra yardımı gerçekleştiriyor." şeklinde konuştu.

"BİZLER HAYIRSEVERLER İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARASINDA BİR ARACIYIZ"

Gıda Bankası'nın çalışma şekli konusunda da bilgi veren Başkan Fadıloğlu; "Bağışlar genel olarak iki türlü oluyor; isteyen vatandaşlar evlerindeki ihtiyaç fazlası ama kullanılabilir durumdaki eşyalar alınarak gerekli bakım işlemlerinden geçirildikten sonra yardıma hazır hale getiriliyor. Aynı zamanda hayırsever iş adamlarımız toplu bağışlarda yapabiliyor iş kollarına göre gıda, tekstil ürünleri ve dayanıklı tüketim mallarından oluşuyor. Bu bağlamda İbrahimli'de açılan irtibat büromuzla da bağışları daha hızlı ve sistemli bir şekilde toplayabileceğiz. Şunu da özellikle vurgulamak isterim ki asla nakit para yardımı kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile