Şehitkamil Belediyesi‘nden Gaün‘e Hasta Yakınları Konaklama Evi

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep Üniversitesi‘ne (GAÜN) yaptırılan Hasta Yakınları Konaklama Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GAÜN‘de düzenlenen törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Program saygı duruşunda durulmasının ve İstiklal Marşı‘nın okunulmasının ardından başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Fadıloğlu, "Üniversite, belediye işbirliğinde yapılan projelerden bir tanesini bugün hayata birlikte geçiriyoruz. Bundan bir hafta önce rektörümüzün de katılımıyla yaklaşık 300 üniversite 1. sınıf öğrencimizle beraber yapmış olduğumuz toplumsal duyarlılık projeleri çerçevesinde kent gönüllülerine sertifika programlarını gerçekleştirdik. Bu projedeki amacımız sosyal hayatla

iç içe olmaları kamu kurum ve kuruluşlarının nasıl çalıştığını gözlemlemeleri ve onun ötesinde belediyeye ekstra bir iş gücü kazandırmaydı" dedi.

Üniversite, belediye işbirliği sayesinde konaklama evinin açılışının gerçekleştiğini söyleyen Başkan Fadıloğlu, "Çok enteresan bir gelişme oldu. Son 6111 sayılı yasayla birlikte belediyemizdeki oluşan iş yüküne çok büyük destek verdiler. Bu bir aylık zaman zarfında normalde zaten bu periyot devam ediyordu. Son öğrencilerimizin 1 ayına denk gelen bu dönem de öğrencilerimiz bizim belediye görevlilerimiz kadar çalıştılar. Burada lafta kalmayan üniversite belediye işbirliğini hayata geçirmiş olduk. Göreve

geldikten sonra rektör ve başhekimimizle konuşurken özellikle hastane bahçesinde yaz-kış meydanda kalan insanlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek adına böyle bir konaklama merkezinden bahsedilmişti. Üniversitemizde kendi bünyesinde bulunan bu arazi tespit edildi. Yine üniversitemiz tarafından planlanan projelendirilen bu bina Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirildi" diye konuştu.

Rektör Coşkun, "Bugün heyecanlı bir gün. Çünkü toplumla işbirliği noktasında yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Toplumun her katmanıyla gerek sivil toplum kuruluşları olsun gerekse belediyeler, vilayet gibi tüm kuruluşlarla işbirliği içinde şehrin ve toplumun gelişimine öncülük etmek üzere bir üniversite yapılandırmasını hayata geçirmeye baştan söz vermiştik. Bu çizgide devam ediyoruz. Belediyelerle işbirliğinde çok güzel projeler ortaya çıkarttık. Bunlardan birinin örneği olarak hasta yakınlarının

konaklama evini birlikte açacağız. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile olan sıcak ilişkimizden dolayı bizlere her konuda yardımcı oluyorlar. Tıpkı bugünkü konaklama evinin yapılmasında olduğu gibi" şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kamçı ise, "Hasta yakınları için çok önemli olan 50 yataklı hasta yakınlarını konaklama evinin açılışı için bir arada toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle hastalarımıza Allah acil şifalar versin. Hasta olmak çok zor bir süreç, bir o kadar zor olan da hasta yakınlarının durumudur. Birkaç yıl önce Onkoloji Hastanesi üniversitemize bağlı olarak açıldı. Allah kimseye kanser hastalığı vermesin en kötü hastalıklardan birisi. İnşallah kısa zaman içinde bununda çaresi bulunacaktır. Onkoloji

Hastanesi‘nde yatan hastaların yakınlarının kış gününde otomobil içinde yattıklarını gördük. Hayırsever işadamımızın bir tanesi 150 yataklı buraya benzer merkez yapacağı sözünü verdi. Yıl içinde oranında açılışının yapılması planlanıyor" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Hasta Yakınları Konaklama Evi, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Başkan Fadıloğlu ve Gaün Rektörü Coşkun, Vali Kamçı‘yı ve diğer davetlileri merkezi gezdirerek burası hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile