Sehitkamil Belediyesi Yerli Ve Milli Teknolojiye Önemli Katkilar Sunuyor

Sehitkamil Belediyesi Yerli Ve Milli Teknolojiye Önemli Katkilar Sunuyor

Hem hizmette hem de egitim ve teknolojide yatirimlar gerçeklestirerek gönülleri fetheden Sehitkamil Belediyesi, Bilim Sehitkamil’de yerli ve milli teknolojik icatlarin yapilmasinda önemli rol oynuyor. Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu amaçlarinin milli ve yerli kaynaklarin üst noktalara gelmesi oldugunu vurguladi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan baslatilan Milli Teknoloji Hamlesi projesi kapsaminda çalismalar yapan Sehitkamil Belediyesi, geçtigimiz yil yapimi tamamlanan ve faaliyete baslayan Bilim Sehitkamil’le genç ögrencilerin yerli ve milli teknolojik icatlarda bulunmasini sagliyor. 3T Vakfinin destegiyle yapilan ve bin metrekarelik alana sahip olan Bilim Sehitkamil ’in içerisinde dene-yap atölyesi, tasarim atölyesi, doga bilimleri atölyesi, matematik atölyesi ve teknoloji atölyesi gibi her ögrencilerin rahatlikla yararlanabilecegi alanlar bulunurken ayni zamanda ögrencilere teorik ve pratik egitimler veriliyor. Bilim Sehitkamil Merkezinde incelemelerde bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, ögrencilerin yaptigi Insansiz Hava Araci ve elektrikli araba projeleri hakkinda bilgi aldi.

“Amacimiz milli ve yerli kaynaklarin üst noktalara gelmesidir”

Bilim Sehitkamil hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, ilk ve ortaokul ögrencilerine yönelik yapilan sinavlarin ardindan ögrencilerin merkezde egitim hayatina basladiklarini ifade ederek, “3T Vakfi ile birlikte milli teknoloji hamlesindeki çalismalarimiza devam ediyoruz. Içerisinde bulundugumuz Bilim Sehitkamil’de giris katinda 5 ayri atölye bulunuyor. Bu 5 ayri atölyenin amaci ögrenim çagindaki ögrencilerimize farkindalik olusturmak. Milli Egitim ile birlikte çocuklarimiz buraya sinif sinif gelerek, bu atölyeleri tek tek geziyorlar. Bu bir noktada aslinda bir tarama çalismasi. Çocuklarimizin hangi konuya yatkinligi var onu tespit ediyoruz. Çocugun kendini kesfetmesini sagliyoruz. Bu atölyelerdeki çalismalardan sonra her sene-5-8-9’uncu siniflara yönelik yapilan sinavlar var. Bu yapilan 2 asamali sinavlar neticesinde kazananlar 3 yillik bir egitime tabi tutuluyor. Bu 3 yillik egitiminin 2 yili teorik olarak devam ediyor. 3’üncü yilinda da atölye çalismalariyla kendi tasarladiklari ürünleri hayata geçirmeye çalisiyorlar. Amacimiz, dedigim gibi milli ve yerli kaynaklarin üst noktalara gelmesidir. Ben tekrar tekrar emegi geçen arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.



“2 tane IHA ve elektrikli araba çalismalarimiz var”

Ögrencilerin yapimina basladigi 2 adet IHA ve elektrikli araba projelerinin oldugunu belirten Baskan Ridvan Fadiloglu, “ Merkezde bulunan atölyelerin içerisinde 3D yazicilar, Plotterlar, CNC Tezgahlari ile birlikte bilgisayarlarda tasarladiklarini çizime dönüstürüyorlar. Daha sonra bu tasarimlarin imalat safhasina geçiyorlar. Buradaki asil amaç milli teknoloji hamlesinde yerli ve milli yazimlari hayata geçirebilmek. Kendi çocuklarimizin, kendilerini gösterebilecek ortamlarini saglayabilmek. Bu konuda emek veren tüm hocalarimiza tesekkür ediyorum. Tabi bu isin tek basina yapilmasi mümkün degil. 3T Vakfinin da vermis oldugu desteklerle ögrencilerimizin egitici egitimlerinin verilmesiyle birlikte daha da üst noktalara geliyor. Bu sene bunun yani sira üniversitede yapmis oldugumuz çalismalarda 2 tane IHA çalismamiz var. Yine elektrikli arabayla çalismamiz var. Bu noktada onlara da destek veriyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile