Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Sıfır atık" misyonuyla hayata geçirdikleri, Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesi (MÖP), Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Toplanması Projesi (E-MÖP) ve "Giysileriniz ikinci bir şansı hak ediyor" sloganıyla başlatılan Tekstil Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesi ile gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir Şehitkamil bulmaları için çalıştıklarını ifade etti.
Fadıloğlu, Dülük Tabiat Parkı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü İdari Bina, Fidanlık ve Atölyeler hizmet kompleksinin ardından son açılan Şehitkamil Nikah Salonu çatısında da kurulan güneş enerji panelleriyle kendi tükettiği enerjinin büyük bir bölümünü karşılayan hizmet üniteleri oluşturduklarına değinerek, yenilenebilir enerji çalışmalarının kapsamını genişleteceklerini aktardı.
Fosil yakıtların zararını anlatan Fadıloğlu, bunların çevreye verdiği zararın önüne geçmenin yanı sıra belediye olarak ekonomik kazanç elde etme amacını taşıdıklarını kaydetti.
Hayata geçirecekleri yeni projelerde de yenilenebilir enerji konusunda hassas olacaklarını belirten Başkan Fadıloğlu, "Şu anda bir taraftan temiz enerji üretip ulusal ağa satan 3 ünitemiz var. Diğer taraftan da yaptığımız tüketimle ilgili olarak faturasını ödediğimiz enerji giderlerimiz var. Belediyenin tüm enerji kullanımını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak adına çalışmalara devam edeceğiz. Yeni yapılan projeleri, imkan dahilinde hep çelik çatı olarak projelendiriyoruz. Yaparken de açısını imkan dahilinde yine güneyi baz alarak yapıyoruz ki daha fazla verim alalım. İnşallah bu şekilde devam edersek en kısa sürede belediyemizin tüm enerji giderini yenilenebilir enerjiden karşılamış olacağız." ifadelerini kullandı.
Şehitkamil Belediyesinin Yenilenebilir Enerji Çalışmaları
Şehitkamil Belediyesinin tüm enerji giderlerini yenilenebilir enerjiden sağlamayı amaçladığı belirtildi.