Sehitkamil'de Diyabet Yürüyüsü

Sehitkamil'de Diyabet Yürüyüsü

Sehitkamil Belediyesi tarafindan Dünya Diyabet Günü dolayisiyla ‘Diyabetin Farkinda Ol’ temasiyla düzenlenen yürüyüs etkinligine yüzlerce kisi katildi.

Dünya Diyabet Günü dolayisiyla Sehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Il Saglik Müdürlügü is birliginde Anneler Parki içerisinde saglikli yasam yürüyüsü ve çesitli farkindalik etkinlikleri düzenlendi.

Diyabetin birey üzerindeki etkisi konusunda farkindalik olusturmak ve bu hastaliktan etkilenen aileleri desteklemek amaci tasiyan program, yogun ilgi gördü.

‘Diyabetin Farkinda Ol’ temasiyla gerçeklestirilen organizasyona; Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcisi Fatih Ermeydan, Sehitkamil Ilçe Saglik Müdürü Doktor Erol Karatas ve yüzlerce vatandas katildi.

Saglikli yasam yürüyüsü ile baslayan etkinlik, yürüyüsün ardindan Sehitkamil Belediyesi spor egitmenleri tarafindan yapilan aerobik egzersizlerle devam etti. Gaziantep Il Saglik Müdürlügü ekipleri tarafindan etkinlige katilan kisilere kan sekeri ölçümü ve vücut kitle indeksi ölçümü yapildi. Organizasyon sonunda katilimcilara süt ve yesil elma ikram edildi.

Etkinlik öncesi konusan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, su ifadeleri kaydetti:

“Öncelikle bu farkindaligi bu noktaya getirmekte emek veren tüm ekip arkadaslarima ve Saglik Müdürlügümüze tesekkür ediyorum. Tabii sizler aslinda bilinçli bireyler olarak bu konuda bilgi sahibisiniz. Fakat bu hastaliga yakalanmamak adina hareketliligimizi artirmamiz gerekiyor. Maalesef son dönemde taramalarda çok fazla diyabet ile karsi karsiya kaliyoruz. Genetik olarak gelen var, diger faktörlerden olusanlar var. Aslinda diyabet hastasi kendini kontrol edebilirse normal bir insandan daha saglikli yasama imkanina sahip. Çünkü zararli olan tuzdan, sekerden, undan uzak kaldigimiz müddetçe çok daha saglikli olacagiz. Burada bu farkindaligi olusturmak adina bir etkinlik gerçeklestiriyoruz. Mavi halkanin disinda kalmak, onun içine girmemek için hareket etmemiz gerekiyor. Imkanlar dahilinde kapali alanlar kabul ama yagmur da olsa disarda mutlak suretle spor yapmanizi tavsiye ediyorum. Aksi takdirde saglikli olma imkanimiz yok. Hele hele belirli bir yastan sonra metabolizma yavasliyor, bir de kalori olarak yüksek beslenip onlari atamadigimiz takdirde basimiza bela oluyor. O açidan mademki bu kadar yüksek kaloride besleniyorsak, mutlak suretle hareket kabiliyetimizi artirmamiz gerekiyor. Ben, bu farkindalik için destek veren tüm kuruluslara, basta Ilçe Saglik Müdürlügü olmak üzere ve katilimlarinizdan dolayi hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum.”

537 milyon insan diyabet tanisi aldi

Etkinlik öncesi konusan Sehitkamil Ilçe Saglik Müdürü Doktor Erol Karatas, “Diyabeti, seker hastaligini herkes biliyordur. Gerçekten ciddi bir hastalik oldugunu hepiniz biliyorsunuz. 2021 yilinda dünya üzerinde 537 milyon insan diyabet tanisi aldi. Bunlarin da maalesef 6.7 milyonu sadece diyabetten dolayi vefat etti. Bu gerçekten çok ciddi bir tablo. Önümüzdeki dönemlerde bu sayinin gittikçe artacagini tahmin ediyoruz. Bu günümüzün önemi de bu, gelecegimiz aslinda. Hep beraber bu durumun farkinda olacagiz, bu durum için önlemlerimizi alacagiz. Sizlerden istirhamim, aile hekimlerimize diyabet taramasi için basvurmanizi istirham ediyorum. Buradaki her bir arkadasimiz aile hekimine gidecek, ’Ben diyabet taramasi için geldim’ diyecek. Aile hekimlerimiz de ne yapacagini çok iyi biliyor ve size düsen en büyük etkinlik de bu sekilde fiziksel aktivitelerdir, beslenmenize dikkat etmeniz ve gelecekte yasayabileceginiz kötülüklerden kendinizi, ailenizi, çevrenizi korumaktir. Lütfen diyabetin farkinda olun. Hepinize katilimlarinizdan dolayi bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile