Sehitkamil'de Fiyat Etiketlerine Siki Denetim

Sehitkamil'de Fiyat Etiketlerine Siki Denetim

Sehitkamil Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, tüketici haklarini koruma adina yürüttükleri kapsamli denetimlere hiz kesmeden devam ediyor.

6502 sayili Tüketici Koruma Kanunu ve Fiyat Etiket Yönetmeligi kapsaminda gerçeklestirilen denetimler, ilçede ticari faaliyet gösteren is yerlerine yönelik sürpriz kontrollerle sürdürüldü. Sehitkamil Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Il Ticaret Müdürlügü yetkilileri ile birlikte gerçeklestirdikleri çalismada, ayni gün içerisinde 45 isyerini mercek altina aldi. Denetimler sirasinda isyerlerinin, satisi yapilan ürünlerin fiyat etiketlerinin müsteriler tarafindan net bir sekilde görülebilir olmasi ve ürünlerin etiketlerinde gerekli bilgilerin bulunmasi gerektigi konularinda uyarildi. Özellikle tüketici haklarinin korunmasi amaciyla yapilan bu denetimlerin hem esnafin hem de tüketicilerin haklarinin korunmasina yönelik önemli bir adim oldugu vurgulandi.

Denetim sirasinda yapilan uyarilara ragmen belirtilen kurallara uymayan is yerlerine cezai islem uygulanacagi açikça ifade edildi. Yetkililer, vatandaslarin tüketici haklarinin korunmasi adina yapilan bu denetimlerin araliksiz sürecegini ve kurallara aykiri davrananlarin yasal yaptirimlarla karsi karsiya kalacaklarini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile