Sehitkamil'de Kirsal Mahalleler Arazi Yollarina Kavusuyor

Sehitkamil'de Kirsal Mahalleler Arazi Yollarina Kavusuyor

Sehitkamil’in kirsal mahalleleri yillardir bekledigi arazi yollarina Sehitkâmil Belediye Baskani Umut Yilmaz’la kavustu. Kisa süre öncesine kadar traktörle bile girilmeyen Ögümsögüt, Yukari Aril ve Asagi Aril Mahallelerinde arazi yollarinda yol açma, mucur dökme çalismalariyla simdi otomobillerle gidilebiliyor.

Sehitkamil Belediye Baskani Umut Yilmaz esit hizmet ilkesiyle ilçenin çehresini degistiriyor. Kirsal mahallelerde hizmet seferberligi baslatan Yilmaz’in talimatlariyla Sehitkâmil yasanabilir bir ilçe olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Seçim öncesi sik sik ilçenin her noktasina esit hizmet götüreceklerini duyuran Yilmaz, bu sözünü yerine getirdi. Son olarak geçtigimiz haftalarda Ögümsögüt, Yukari Aril ve Asagi Aril Mahallelerini ziyaret eden Baskan Yilmaz, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini yerinde dinleyerek, en çok sikâyet edilen ve yillardir bir türlü gerçeklesemeyen arazi yollari konusunda gerekli çalismalarinin bir an baslatilacaginin sözünü verdi. Yilmaz’in ziyaretinin üzerinden bir hafta geçmeden mahallelerde baslatilan çalismalar tamamlandi.

“Traktör girmeyen yollarda otomobil kullaniyoruz”

Kisa sürede tamamlanan yollar mahalle sakinleri tarafindan memnuniyetle karsilandi. Asagi Aril Mahalle Muhtari Mehmet Fatih Cihan, arazi yollarini yapilan çalismalarin ardindan konforlu yollara benzeterek, bu yollarin üretim yolu oldugunu ve çiftçi için önem arz ettigini belirtti.

Cihan, yolun yapiminda emegi geçen herkese tesekkür etti. Yukari Aril Mahalle Muhtari Erdal Özer de, “Arazilerimize daha düne kadar gidemiyorduk. Sorunumuzu Umut Baskana ilettik. Sag olsun hizli bir sekilde tamamladilar. Simdi taksilerimizle bile arazilerimize gidebiliyoruz. Umut Baskan ve ekibine yanimizda olduklari için çok tesekkür ederiz” dedi.

Söz verdi, sabahina çalismalar tamamlandi

Hizmetten uzak kalan Ögümsögüt Mahallesi’nde de çalismalarin tamamlanmasiyla yollar kullanilmaya baslandi. Traktörün bile giremedigi arazi yollarinda mucur dökme çalismalariyla simdilerde otomobillerle arazilerine gidebildiklerini dile getiren Ögümsögüt Mahalle Muhtari Ökkes Dasgin ise, bu zamana kadar arazi yollarina kepçe vurulup mucur dökülmedigini anlatti. Dasgin, “Geçen hafta Umut Yilmaz Baskanimizi mahallemize ziyaretinde sorunumuzu anlatmistik. Bize bir söz verdi. Sabahina kamyonlar ve kepçeler mahallemize gelerek çalismalar baslatildi ve kisa sürede tamamlandi. Umut Yilmaz Baskanimiza mahallemiz adina çok tesekkür ederiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile