Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Bartın'da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırılarında şehit olanlar için Bartın'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Akşam namazının ardından kent merkezindeki Arap Camisi önünde toplanan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri ve vatandaşlar, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

AGD Bartın Şube Başkanı Hüseyin Böber, yaptığı konuşmada, İstanbul ve Kayseri'de yapılan saldırıların düşmanların ne kadar ahlaksız ve insanlıktan uzak olduğunu gösterdiğini söyledi.

Böber, bu saldırıları küresel bir aklın organize ettiğini ifade ederek, 'Bu tip saldırılarla güvenlik güçlerimizin ve sivillerin canına kastediliyor. Asıl hedef siyaset ve toplumun yönlendirilmesi olduğu ortaya çıkıyor. Bu saldırıların gayesi, ülkemizde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemek ise bizim birbirimizi daha çok sevmemiz gerekiyor. Küresel düşmana fırsat vermememiz gerekiyor. Bu saldırıların gayesi, Türkiye'nin İslam ülkeleriyle savaşa sokulup, harap bitap bir coğrafyaya dönüştürülmesini sağlamak ise biz daha çok 'Kardeşlik' deyip, küresel güçlerin bu oyununa gelmeyeceğiz.' ifadesini kullandı.

Daha sonra tekbir getiren gruptakiler dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile