Şehitler İçin Kur’an Okudular

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde şehitleri anmak için Kur’an okundu.

Kur’an okuma programına 2010 Dünya Birincisi Ali Tel, 2010 Dünya İkincisi Mehmet Bilir, 2009 Dünya Birincisi Bünyamin Topcuoğlu, 2005 Türkiye Birincisi Erhan Mete, 2002 Türkiye Birincisi Mustafa Özyılmaz katıldı.
İlçe Müftülüğünce Büyük Anadolu Otel’de Şehitleri Anma ve Kuran Ziyafeti Programı düzenlendi. Programa, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkan Vekili Mikdat Güngör, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 22. ve 23. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, programda yaptığı konuşmada, aşure günü arifesinin şehitleri anmak için özel bir gün olduğunu söyledi. 10 Muharrem’in İslam tarihinde çok büyük olayların yaşandığı önemli bir gün olduğunu belirten Erkan şöyle konuştu: “Muharrem ayı Allah’ın ayıdır. Allah’ın peygamberlerine birçok ihsanlarda bulunduğu bir aydır. Adem Aleyhisselam’ın tövbesini aşure gününde kabul etmiştir. Hz Yunus’u balığın karnından aşure günü kurtarmıştır. İnsanlığın ikinci atası Hazreti Nuh ve inananlar aşure gününde tufandan kurtulmuştur. Hz Yusuf kuyudan aşure günü kurtarılmış, Hz. İsa aşure günü doğmuş, aşure günü Cenab-ı Hakk`ın katına yolculuk yapmıştır. Hz. Davut’un tevbesi aşure gününde kabul edilmiştir. Hz. İbrahim Nemrut’un ateşinden aşure günü kurtulmuştur. Hz. Yakup oğlu Yusuf’a aşure gününde kavuşmuştur. Hz. Eyyüb aşure gününde sıhhate kavuşmuştur. Aşure gününde Hz. Peygamber`imizin gözbebeği Hz. Hüseyin’in şehadet şerbetini içmesi nedeniyle de içimizde bir burukluk olur. Ama bu acıyı asla mateme dönüştürmeyiz. Zira yüce dinimize göre, matem tutmak geleneğimizde ve kültürümüzde yoktur. Eğer matem tutulacak olsaydı, Hz. Hamza’nın şehadet yıl dönümünde peygamberimiz tutardı. Hz Hüseyin’i anarken, tüm şehitlerimizi de bugün anmayı uygun bulduk.”
Programda Ereğli Müftülüğü İlahi Grubu ve Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan topluluk, ilahiler seslendirdi. Kur’an ziyafetinin ardından Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör tarafından Kur’an ziyafeti verenlere teşekkür plaketi verildi. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan dua ettirmesinin ardında aşure ikramı yapıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile