Sehitleri Anmak Için Araç Boyu Karda Sehitlige Gittiler

Sehitleri Anmak Için Araç Boyu Karda Sehitlige Gittiler

Erzurum’da off-road tutkunlari, 1916 yilinda Ruslarla yapilan savasta Kargapazari Daglari’nda sehit olan 350 askeri anmak için araçlarin boyuna ulasan kar birikintilerini asarak gittikleri sehitlikte anma töreni düzenledi.

12-16 Subat 1916’da 1. Dünya Savasi Kafkas Cephesi’nde Ruslarla yapilan savasta sehit olan 350 asker için Erzurum’da anma programi düzenlendi.

Kargapazari Daglari’nda 2730 rakimli sehitlige ulasmak ise hiç kolay olmadi. Erzurum Macera Off-Road, Ejder Off-Road ve Kamp ve Karavan Dernegi’nin destekleriyle düzenlenen anma programinda sehitlige arazi araçlariyla ulasildi. Araçlarin boyuna ulasan kar kütlelerini asan dernek üyeleri, sehitlige 2 saatlik yolculuk sonunda ulasabildi. Burada dualar edilerek sehitler anildi.

Macera Off- Road Doga Sporlari Kulübü Baskani Lokman Toptas, zorlu yollari astiklarini ifade ederek, “Erzurum Kargapazari Daglari’nda bu vatan ugruna sehit düsen askerlerimiz için yollara çiktik. Araçlarimiz karli yollarda. Ekipler yollari açti ama yine birçok aracimiz yolda kaldi. Zorlu bir yol. Karin yüksekligi araçlarimizin boyuna ulasmis durumda” dedi.

Erzurum Kamp ve Karavan Dernegi Baskani Atilla Semizoglu ise, “Karagapazari Daglari’na Erzurum’un Çanakkale’si diyebiliriz. 1916’da Ruslar tarafindan Erzurum isgal edilmeye baslandiginda ilk buradaki askerlerimiz Ruslari karsilamistir. 350 sehidimiz burada yatiyor. Bizler sehitlerimizi anmak için geldik. Ecdadimizin bu daglarda ne çile çektiklerini gördük” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile