Sehitlerin Isimleri, Sinif Kapilarinda Yasatiliyor

Sehitlerin Isimleri, Sinif Kapilarinda Yasatiliyor

Sivas’ta bulunan Mehmet Akif Inan Ortaokulu, örnek bir projeye imza atti. Okulda bulunan 25 sinifin kapilarina, Sivasli sehitlerin hayat hikâyeleri giydirildi.

Sivas Valiligi himayesinde Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen Hedef Projesi kapsaminda örnek bir projeye imza atildi. Ögrencilere milli ve manevi duygulari unutturmamak adina yapilan proje ile okulda bulunan siniflarin kapilarina Terörle Mücadele sehitlerinin hayat hikâyelerinin yer aldigi görseller giydirildi. Her sinifa farkli bir sehidin isminin verildigi okulun ögretmenler odasina da ögretmen sehidin ismi verildi.



“Türk tarihinde her zaman fedakârliklar olmustur”

Mehmet Akif Inan Ortaokulu 8. sinif ögrencisi Egemen Kuzu, “Bu proje, sehitlerimizi unutmamak içindir muhakkak. Tek amacinin bu oldugunu düsünüyorum. Bir Türk genci olarak hem duyguluyum hem de övünç duyuyorum. Türk tarihinde her zaman fedakârliklar olmustur. Bizi diger Avrupa irklarindan ayiran sey de budur. Hepsinin apayri hikâyeleri var. Arkasinda biraktigi hiçbir seyi düsünmeden, gözlerini kirpmadan vatan topragina sirtlarini dayamalari büyük bir sey” dedi.

Kapilari süslemek yerine bu sekilde bir proje yaptiklarini belirten Zehra Almalioglu, “Bizim bu projedeki amacimiz kapilara süs vermek degil sehitlerimizi anmak. Bu kapilardan her geçtigimde onlari aniyoruz. Onlarin bu fedakârligina karsilik bir seyler yapabilmek beni mutlu ediyor. Isterdik ki elimizden daha fazla sey gelsin ama bizim elimizden de bu kadar sey geliyor. Onlarin hatiralarini her zaman yasatmaya çalisiyoruz, inaniyoruz ki yasatiyoruz da” ifadelerine yer verdi.

Proje ile ilgili bilgiler veren Mehmet Akif Inan Ortaokulu Müdürü Murat Kendirli, “Sivas Valiligi himayesinde Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen ‘Hedef Projesi’ çerçevesinde Degerler Egitimi alaninda bir proje gerçeklestirdik. Buradaki amacimiz kaybetmeye yüz tutan milli bilinci gelistirmek, maneviyati unutturmamak, bunlari ögrencilerimize asilamak istedik. Ögrencilerimizi Yukari Tekke Mezarligina götürdük. Sehitlerimi ile ilgili bilgiler verdik. Ögrencilerimiz dua ettiler. Buradan Sehit Aileleri ve Gaziler Dernegi’ni ziyaret etti. Siniflarimiza kapi giydirmeleri yaptik. Kapilardaki bütün sehitlerimiz Sivasli. Artik 8-A, 8-B sinifi degil her sinifimiz bir sehit ismi sinifi oldu. Proje bu sekilde nihayete erdi. 25 sinifimiz oldugu için 25 sehidimizin ismi ve ögretmenler odamiza da ögretmen sehidimizin ismini verdik” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile