Şehitlikte Hüzünlü Bayramlaşma

Şehitlikte Hüzünlü Bayramlaşma

Bayrama bir gün kala İçel Şehitliği’nde bayramlaşma töreni düzenlendi.

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında il protokolü, İçel Şehir Mezarlığı içinde bulunan ‘şehitliği’ ziyaret ederek, şehit yakınları ile bayramlaştılar. Sabah saatlerinde İçel Şehitliği’ne gelen İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu’na, AK Parti İçel Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer, İçel Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile il protokolü eşlik etti. Şehit aileleri ile tek tek bayramlaşan il protokolü, şehit mezarlarına da karanfiller bırakarak, dualar ettiler. Vali Güzeloğlu, şehit yakınların sorunlarını dinleyerek, çözüm noktasında yetkililere talimat verdi. Güzeloğlu, ayrıca şehit çocukları ile de yakından ilgilenerek, onlarla birlikte şehit mezarlarına karanfiller koydu. Şehit yakınlarına sabır dileyen Güzeloğlu, Allah’tan bir daha böyle acıların yaşanmamasını diledi. Ziyarette İçel İl Müftüsü Ali Melek tarafından da şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, her bayram olduğu gibi bu yıl da bayramlaşma törenlerini şehitlikte başlattıklarını ifade ederek, “Ben bir kez daha bu aziz vatan için hayatlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun diyorum. Mekanları cennet olsun. Her bayram arefesinde yaptığımız gibi öncelikle bugün bayramlaşmayı şehit yakınlarımızla başlattık. Şehitlerimizin varlığı sayesinde bu ülkede hür ve bağımsız olarak yaşıyoruz. Geleceğe güçlü ve güvenli bir şekilde yol alıyoruz ve inşallah her bayramda, gelecek her zaman diliminde daha güçlenerek, daha gelişerek bu yürüyüşümüzü sonsuza kadar sürdüreceğiz” dedi.

İçel’de Ramazan Bayramı öncesinde tüm kurum ve kuruluşlarla gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Güzeloğlu, “Her kurum ve kuruluşumuz bayramda vatandaşlarımızın sorunsuz ve sıkıntısız bir bayram geçirmeleri için kendisi yönünden tüm gerekli tedbirleri aldı. Çok güzel bir Ramazan geçirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik hukukunu geliştirici, paylaşmayı, yardımlaşmayı artırıcı ve herkesi bu sosyal sorumluluk paydasında buluşturucu bir ayı geride bıraktık. İnşallah bayramı da bayram gibi geçireceğiz, bayram coşkusu ile hem İçel hem ülkemizde bu coşku yaşanacak. Ben şimdiden aziz İçelli vatandaşların, tüm inananların bayramını kutluyorum. Her günümüzü bayram sevinci içinde geçirmemizi Allah’tan diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile