Şehr-i Su Festivali Başladı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bu yıl ilki yapılacak olan Şehr-i Su Festivali start aldı.

  02-04 Temmuz tarihleri arasında 3 gün sürecek festivalin açılışı Sivas Caddesi üzerinde bulunan Ticaret Meslek Lisesi önünde buluşan kortejle başladı . Sivas Belediyesi Mehter Takımı ' nın gösterileri ile süslenen , Azerbaycan Gösteri Ekibi ve Sanatçıları ile ilçenin daire amirlerinin beraber katıldığı kortejle başlanılan festivalde daha sonra Eski Pazar Yeri ' nde kurulan festival alanına geçildi . Festival alanında tekrar bir gösteri yapan mehter takımı katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı . Daha sonra festivalle ilgili konuşmalara geçilirken festivalin ilk konuşması Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından yapıldı .
Sel yaptığı konuşmada , festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek " Festivalin 3 gün düzenlenmesinin amacı ilçenin kötü giden ekonomisine canlılık katmak içindir . Festivalde herkese iyi eğlenceler diliyorum " dedi .
Belediye Başkanı Sel ' in konuşmalarının ardından ise Ak Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce , BBP İlçe Başkanı Nuh Genç , MHP İlçe Başkanı Nazif Karkın , Suşehri Dernek Başkanı Celal Deniz , Suşehri Koyulhisar Akıncılar Gölova Vadi Federasyonu Başkanı Ali Yüksel ve Altınyayla Belediye Başkanı Yasin Altınkaynak birer konuşma yaptı .
Konuşmaların ardından festival nedeniyle kurulan oyun parkurlarının gezilmesine geçildi . Aynı gün saat 20 . 00 ' da ise ilçede yapımı yeni tamamlanan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ' nın açılışı yapılacak . Açılış sonrası ise Azerbaycan Gösteri Ekibi ve Yerel Sanatçıların sunacağı gösteriler sonrası havai fişek gösterisine geçilecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile