Şehr-i Su Festivali hazırlıkları sürüyor

Kelkit Vadisi'nin ortasında bulunan Suşehri'nde bu yıl ilki yapılacak olan 'Şehr-i Su Festivali'nin hazırlıkları son hızıyla devam ediyor. Şenlik hava

  Kelkit Vadisi ' nin ortasında bulunan Suşehri ' nde bu yıl ilki yapılacak olan ' Şehr-i Su Festivali ' nin hazırlıkları son hızıyla devam ediyor . Şenlik havasında geçmesi beklenen festival 3 gün sürecek . Adını ilçeyi çevreleyen barajların çokluğundan alan festivalin hazırlıkları ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıldı . Toplantıya , il genel meclisi üyeleri , kurum amirleri , belediye meclis üyeleri , sivil toplum örgütü temsilcileri , siyasi parti temsilcileri ile muhtarlar davet edildi . Belediye Konferans Salonu ' nda gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü . Yapılan toplantıda 3 gün sürecek festival öncesi yapılacak hazırlıklar ve festival programı masaya yatırıldı .

Hazırlıklar hakkında bir açıklama yapan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel , her hangi bir aksilik çıkmaması için hem güvenlik hem de etkinliklerin seyri açısından bir problem çıkmaması için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirtti . Toplantıya katılan davetliler ise , bu yıl ilki yapılacak olan festivalle ilgili çekince ve önerilerini Belediye Başkanı Sedat Sel , İlçe Jandarma Komutanı İlker Şimşek ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Öğredici ' den oluşan komiteye sundu .

2 Temmuz 2010 Cuma günü saat 10 . 00 ' da Ticaret Lisesi önünden Mehteran Takımı ' nın kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival , ilçe merkezinde Eski Pazar Yeri Mevkii ' nde kurulan oyun parkurlarında eğlence ile devam edecek . Akşam ise , ilçede yapımı yeni tamamlanan ve ' Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ' ismi verilen parkın açılışı yapılacak . Açılışa ise Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yaşar Topçu ve Sivas Valisi Ali Kolat ' ın da aralarında bulunduğu daire amirlerinin katılması bekleniyor . Festival nedeniyle ilçe genelinde yapılacak etkinliklerde güvenlik hat safhaya çıkarılırken ilave güvenlik önlemleri alındığı gözlendi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile