Şehrengiz 3 Yaşında

Şehrengiz 3 Yaşında

Bursa tarihinin kayıt defteri kimliği kazanan Şehrengiz Dergisi 3 yaşına bastı.

Pardus Yayıncılık’a ait Şehrengiz Dergisi’nin 25. sayısı çıktı. Şehrdengiz’ün üçüncü yaşına bastığı sayıda yine dopdolu bir Bursa tarihi söz konusu. Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 2011 yılı Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması’nda 1 jüri özel, 1 başarı ve 1 de mansiyon ödülü kazanan Şehrengiz, içeriğiyle yine Bursa tarihine ışık tutuyor.

Kütüphaneci- Araştırmacı Nezaket Özdemir’in henüz okul yıllarında İskeçe’den İstanbul’a gelen Dt. Hüsniye Bilsen’le yapmış olduğu röportajı deyim yerindeyse kalbinize dokunacak. Tarihçi Murat Kavaklı’nın bir krallığı çökerten Bithynia’nın en yeteneksiz kralı III. Nikomedes’i anlattığı yazısı bir hayli ilginç.

Prof Dr. Mefail Hızlı, İslam dünyasının gözbebeği Bursa’nın Ulucamii’nin hikâyesini bilinmeyen yönleri ile kaleme aldı.

Araştırmacı-Yazar Hüseyin Genç, uzun bir tarih boyunca sürekli hareket halinde olan ve durmadan yer değiştiren, buna rağmen kimliklerini koruyarak bugüne kadar gelen Pomakları yazdı. Araştırmacı Fevzi Şen’in yazısında, Bursalı bir Çanakkale şehidinin torunu, dedesinin savaş günlüğünü Şehrengiz’le paylaştı.

Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş, Bursa’nın simgesi yapılar arasında gösterilen ve 2 yıldır sürdürülen Yeşil Cami’deki restorasyon çalışmalarını, onarımın detaylarını yazısında anlattı.

Balkan Tarihi Araştırmacısı Bahtiyar Sipahioğlu, 2. Dünya Savaşı yıllarında Tito Yugoslavya’sında acı bir göç hikayesini yazdı.

Tarihçi Aziz Pekören de, yüzyıllarca devam eden, hatta yakın zamana kadar Bursa esnafınca sürdürülen bir geleneği Tamiyeleri Şehrengiz okurları için kaleme aldı. Bu konu aynı zamanda derginin kapağına da taşındı.

Yerel yönetimlerin en son çalışmalarına ilişkin haberler de Şehrengiz’in Şehremini bölümünde yer alıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile