Sehrin Gelecegi Için Sakaryalilar Fikirlerini Paylasacak

Sehrin Gelecegi Için Sakaryalilar Fikirlerini Paylasacak

Sakarya Büyüksehir Belediyesi açik, seffaf ve katilimci belediyecilik ortaya koymak için yeni bir uygulama daha baslatti. Ilk is olarak Vatandas Meclisi’ni kuran ve sehirde yasayan herkesi yönetime dahil eden Baskan Yusuf Alemdar simdi ise, “Vatandas Memnuniyet Anketi” planini uygulamaya aldi. Yapilan açiklamada, ankete katilarak 32 farkli baslikta belediyenin mevcut durumunun basari ve önem derecesinin belirlenebilecegi, gelecek 5 yilin planlamasina dahil olunabilecegi ifade edildi.

Seffaf, katilimci ve memnuniyet esasli yönetimle sehri gelecege hazirlayan Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 1 milyonu askin Sakaryaliyi sehrin yönetimine dahil ederek görüs, öneri ve taleplere öncelik veriyor. Bu konuda büyük bir hassasiyet ortaya koyan Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, belediyenin kapilarini vatandasa açip Vatandas Meclisi’ni kurarak sehirden olumlu tepkiler almisti. Alemdar, bu adimdan sonra yine sözü vatandasa veren ve Sakarya’nin düsüncesini önemseyen “Vatandas Memnuniyet Anketi” projesinin uygulama asamasina geçmesi için gerekli talimatlari verdi.

2025-2029 Stratejik Planini hazirlayan Büyüksehir Belediyesi, belediye kaynaklarini vatandas önceliklerine göre planlayip etkin kullanmak, yürütülen hizmetlerin önem ve basari derecesini ölçmek için www.sakarya.bel.tr adresinden anket yayinladi. “Dijital Yönetisim Ofisi / e-katilim modülü” sekmesi üzerinden yayina alinan anket görüs-önerileri almak, hizmet memnuniyetini ölçmek, proje ve hayallerin yaziya dökülmesini saglamak için kullanima açildi. Baskan Alemdar ve ekibi Sakarya için alinacak kararlarla ilgili memnuniyet anketi üzerinden analizler yapacak ve gelecek hedeflerini “ortak akil” yöntemiyle belirleyecek. Ankete katilanlar sehrin önceliklerini belirleyebilecek, tespitlerini ifade edecek, çözüm önerileri ve projelerini sunabilecek. Ankete katilan vatandaslar 32 farkli baslikta belediyenin mevcut durumunun basari ve önem derecesini belirleyerek gelecek 5 yilin planlamasina dahil olabilecek.

Büyüksehir’den yapilan açiklamada, “Insanimizin hayat kalitesini yükseltmek, afetlere dayanikli, dirençli huzurlu ve güvenli bir kent insa etmek, teknolojik altyapiyi olusturmak,

tarihi ve kültürel varliklarimizi korumak, toplumumuzun bütün kesimlerine ulasabilen sosyal belediyecilik hizmetlerimizi genisletmek için gayretle çalisiyoruz. Çevreye ve tabiata duyarli uygulamalari yayginlastirmak için katilimci, kaliteli, memnuniyet esasli yönetimlerle sehrimizi gelecege hazirlamakta kararliyiz. Belediyenin kaynaklarini hemserilerimizin önceliklerine göre planlamayi hedefliyoruz” denildi.

Sakaryalilar, oylamaya açilan bu projeyle sehrin planina aktif katilim göstererek gelecek vizyonuna dahil olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile