Sehrin Göbeginde Düsmeye Yakin Olan Kaya Parçalari, Yürekleri Agizlara Getiriyor

Sehrin Göbeginde Düsmeye Yakin Olan Kaya Parçalari, Yürekleri Agizlara Getiriyor

Mardin’de, sehrin göbeginde bulunan bir yükseklikte, düsmeye yakin olan kaya parçalari, yürekleri agizlara getiriyor.

Mardin’in Artuklu ilçesinde, alisveris merkezi karsisinda bulunan, trafik akisinin yogun oldugu bir bölgede, birden fazla isletmenin giris alani ve insanlarin geçtigi alanin yukarisindaki yükseklikte bulunan 2 kaya parçasi, düsmek üzere. Zaman zaman bulundugu yükseklikten asagiya dogru taslarin düstügünü söyleyen vatandaslar, kaya parçalarinin tehlike teskil ettigini belirterek taslarin düstügü alandan tedirgin olduklarini ve yüreklerinin agizlarina geldigini kaydetti.

Yakin zamanda yerden yüksekte bulunan kaya parçalarindan taslarin dökülerek insanlarin geçtigi alana düstügünü ifade eden bir restoran isletmecisi Mahmut Ahi, kaya parçalarinin restoran isletmelerinin bulundugu alana çok yakin oldugunu belirterek, 6 ay önce isletme araçlarinin üzerine büyük kaya parçalarinin düstügünü, araç soförlerinin canini zor kurtardigini ifade etti.

Ahi, yetkililerin kaya parçalarinin bulundugu konumdan kaldirilmasini istediklerini söyledi.



"Birisinin üzerine düstügünde vebalini kim tasiyacak"

Restoran isletmecisi Mahmut Ahi, kaya parçalarinin yüksekten düstügü zaman vebalinin tasinamaz oldugunu kaydederek, restoranlarinin önünde durmaktan korktuklarini dile getirerek, "Bizim restoranimizin girisinde bir kaya sorunumuz var, devamli olarak tepeden kaya parçalari, araçlarimizin üzerine düsüyor ve araçlarimiza zarar veriyor. Biz burada restoranimizin önünde durmaktan korkuyoruz. Bir an önce bu kaya sorununun çözülmesini istiyoruz. Tepede düsmeye yakin olan kayaliklar hem çirkin bir görüntü olusturuyor hem de buraya zarar veriyor. Yarin veya ertesi gün birimizin üzerine büyük bir kaya parçasi düser, burada bulunan araçlarimiza ciddi zararlar verir. Her gün kayaliklarin risk teskil ettigi alanda mal yüklüyor ve servis yapiyoruz. Diyelim ki biz buradan araçlarimizi çektik, geceleyin bir vatandas aracini buraya getirdi, burada durdu veya bir sokak hayvaninin bu alandan geçisi sirasinda kayaliklarin veya kaya parçalarinin düsmesi de kaçinilmaz. Kayalik sorunundan dolayi is yerimizi buradan tasiyabiliriz, baska yerde servisimizi yapabiliriz, ama biz gitsek bile biz gittikten sonra ne olacak? Kaya parçalari birisinin üzerine düstügünde bunun vebalini kim tasiyacak?" dedi.



"6 ay önce aracimizin üzerine büyük bir kaya parçasi düstü"

Yaklasik 6 ay önce bir araçlarinin üzerine kaya parçasi düstügünü dile getiren Ahi, araçlarinin caminin patladigini söyledi.

Ahi, "Araç soförümüz 2 saniye ile kendini kurtardi. Büyük bir kaya parçasi, aracin üzerine düstü, aracin ön kismini parçaladiktan sonra etrafa dagildi. Aracimizda hasar meydana geldi. Bizim burada bosuna kimseyi rahatsiz edecek niyetimiz yok, yetkililere buradan bildiriyor ve istirham ediyoruz, ancak yetkililer bu problemi çözüme kavusturur, yoksa biz yapamayiz. Kaya parçalari yerden yaklasik 500 metre yükseklikte bulunuyor, benlik bir durumsa ben yaparim. Bu benlik bir durum degil. Yarin öbür gün burada yagis oldugu zaman ve yukaridan su aktigi zaman kayaliklar ile taslarin alti bosalir. Orada bulunan taslar, bir çocugun, yasli bir vatandasin, hamile bir kadinin veya bir sokak hayvaninin üzerine düstügü zaman, bunun sorumlusu kim olacak? Simdiden buradan bildirelim, sorumlusu illaki bu durumu çözüme kavusturacaktir. Yoksa burada kimseyi elestirecek veya sikayet edecek bir durumumuz yok. Yetkililerden ricamizdir, bu problem bir an önce çözüme kavusturulsun" diye konustu.



"Evime korkarak gidiyorum"

Is yerinden eve korkarak gittigini belirten isletme sahibi Ahi, evinin balkonundan dükkaninin bulundugu alani korkarak kontrol ettigini ifade ederek, "Evime korkarak gidiyorum, evim is yerinin hemen karsisinda, evimde balkona çiktigim zaman diyorum ki Allah’im, insallah orada bir sokak hayvani veya bir insan oturmasin, üzerlerine tas düsmesin. Evimden korkarak kontrol ediyorum. Ama nereye kadar dikkat edebilirim? Biz burada olmadigimiz zaman, saymis oldugum varsayimlar mutlaka olacaktir. Allah etmesin bir canlinin üzerine düstügü zaman, durumun altindan kalkamayiz, giden can geri gelmez" seklinde konustu.



"Bir gözüm kayaliklarda diger gözüm yaptigim iste"

Çalistigi restoranda servis personeli olan Emrullah Abdar ise müsterilere servis yaptigi zaman, isine odaklanamadigini belirterek söyle konustu:

"Burada servis yaptigimiz zaman korku içerisindeyiz. Bir gözüm serviste, diger gözüm de kayalarda oldugu için isime odaklanamiyorum. Bazen buraya araçlar park ettigi zaman, ’Efendim aracinizi buraya yanastirmayin ’ diyoruz. Kayaliklar her an bir insanin üzerine düsecek diye korkuyoruz. Vatandaslari sürekli uyardigim için isime sahiplenemiyorum. Dün hatta burada yukaridan taslar düstü. Vatandas aracin kapisini açacakti, elim yüregimdeydi, bir sey olacagindan korktum. Ne yapacagima sasirdim, kosa kosa yanlarina gittim. Bu yüzden yetkililerden bu kayalara bir çözüm bulmalarini istiyoruz".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile