Sehrin Silüetini Bozan Binanin Son Kati Kamulastirildi

Sehrin Silüetini Bozan Binanin Son Kati Kamulastirildi

Tarihi dokunun ayaga kaldirilip yasatilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi konusunda büyük bir çaba harcayan Osmangazi Belediyesi’nin, Bursa’nin tarihi dokusunu kapatan binayla ilgili Belediye Meclisi’nde aldigi karar büyük takdir topladi. 31 yil önceki imar planlarina göre insa edilen binanin 1,5 kati Baskan Mustafa Dündar’in talimatiyla kamulastirilarak yikilacak.

Yasanan toprak kaymasinin ardindan büyük bir facianin esiginden dönülen Kavakli Mahallesi’nde bulunan Üftade Türbesi’nin yanindaki riskli binalar, Osmangazi Belediyesi tarafindan kamulastirilarak birer birer yikilirken, ortaya çikan essiz Bursa ve Uludag manzarasi ise bölgeyi gezenleri hayran birakiyor. Kamulastirilan binalarin yikilmasi ile ortaya çikan ve yerine yesil alan yapilacak yamaçlarin hemen altinda devam eden bir insaatin, Bursa manzarasinin önünde adeta bir perde olusturdugu görüldü.

19 Agustos 1991 tarihinde onaylanan Muradiye Koruma Amaçli Imar Plani’na göre insaati devam eden binanin, bölgede yapilmasi planlanan yesil alanda özellikle Ulucami ve Hanlar Bölgesi manzarasi önünde görüntü kirliligi olusturdugu ortaya çikti.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in talimatiyla konuyu inceleyen belediye yetkilileri, binanin son kati ile çati katinin silüetin kapanmasina yönelik büyük bir engel teskil ettigi görüsüne vardi. Bölgede 31 yildir yürürlükte olan imar mevzuatina uygun sekilde yapilmasina ragmen, sehrin silüetini bozdugu tespit edilen binanin durumunu Baskan Dündar, Subat Ayi Meclis Toplantisi’nda gündeme getirdi.

Bugüne kadar, Sümbüllü Bahçe Konagi, Hisar Arkeopark, Oruçbey, Somuncu Baba Firini, Sadirvanli Han, Gökdere Kültür Merkezi ve Suriçi gibi tarihi mirasin korunup yasatilmasi adina pek çok çalismaya imza atan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Üftade Hazretleri’nin türbesinin bulundugu bölgeden Bursa’ya bakildiginda sehrin silüetini bozan söz konusu binanin son katiyla ilgili kamulastirma yapilarak olumsuzlugun ortadan kaldirilmasini istedi.

Osmangazi Belediye Meclisi’nde oybirligiyle alinan kararin ardindan, sehrin silüetini bozan yapinin son kati ile çati kati, kamulastirilarak önümüzdeki günlerde yikilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile