Sehzadeler Belediyesi 2023 Yilina Açilislarla Giriyor

Sehzadeler Belediyesi 2023 Yilina Açilislarla Giriyor

Sehzadeler Belediyesi, 2023’ün ilk meclis toplantisini Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik baskanliginda yapti. Yeni yilda da pek çok hizmet ve projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Baskan Çelik, Sancaklikayadibi Mahallesi’ne bir çok amaçli salon, Selimsahlar Mahallesi’ne de içerisinde kafeterya, lokanta ve izgara salonu, internet evi, muhtar evi ve çocuk parki yer alacak bir sosyal tesis kazandiracaklarini müjdeledi.

Sehzadeler Belediyesi Ocak ayi meclis toplantisi, Kültür Sitesi Meclis Salonu’nda yapildi. Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik’in baskanliginda yapilan toplantinin ilk oturumunda 24 gündem maddesi görüsülerek karar baglandi. Saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan oturumda Baskan Çelik meclis üyelerine belediyenin önceki ayda yaptigi çalismalar ve yeni yilda hayata geçirilecek projeler hakkinda bilgi verdi.

Meclis üyeleri ve vatandaslarin yeni yilini bir kez daha kutlayarak ve iyi dileklerini ileterek konusmasina baslayan Baskan Çelik, söyle devam etti: "Yeniharmandali mahallemize kazandiracagimiz çok amaçli salon projemizin insaat çalismalari devam ediyor. Mart ayinda hizmete açmayi planliyoruz. Yarhasanlar mahallemizde yaptigimiz Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi insaatimiz takvimine uygun olarak devam ediyor. Kaba isleri tamamlandi. Ince islerin yapimi devam ediyor. Subat sonu, Mart basi gibi binayi teslim almayi planliyoruz. Akabinde de iç tesrifat çalismalari olacak. Bu yil içerisinde insallah projemizi hizmete açmayi planliyoruz. Saruhan Bey tarafindan yaptirilan Fetih Mescidi’nin restorasyon çalismalari da devam ediyor. Önümüzdeki aylarda bu çalismamizi da tamamlamayi hedefliyoruz. Dogu Kisla içerisinde yer alan tarihi yapiyi restore ederek, çocuk kresi olarak sehrimize kazandirmayi hedefliyoruz. Kurumlararasinda protokol imzalandi. 2 bin metrekarelik alanin ifraz çalismalari tamamlandi. Sonrasinda da röleve, restorasyon ve restitüsyon projeleri hazirlanip kurula sunulacak. Onay alinmasinin ardindan da insaat çalismalarina baslanacak. Çavusoglu Mahallemizde 220 metrekare çok amaçli salon ve 50 metrekaresi muhtarlik ve doktor evi olmak üzere toplam 270 metrekarelik insaat alaninda kazandiracagimiz çok amaçli salon, muhtarlik binasi ve ’Doktor Evi’ projemizin insaat çalismalari tamamlandi. Önümüzdeki günlerde bu projemizi de hizmete açmayi hedefliyoruz. Sarialan, Saribeyler ve Gökbel Mahallelerimizdeki okullarimizin bahçesine yaptigimiz çok amaçli kullanim alanlari tamamlandi. Hemsehrilerimize hayirli olsun"

Yeni projeler hakkinda da bilgi veren Baskan Çelik "Sancaklikayadibi mahallemize kazandiracagimiz çok amaçli salon projemizin de proje çalismalari basladi.

Tahsis islemleri devam ediyor. Fatih Parki içerisindeki Gençlik Merkezi ve Çocuk Kresinin insaat çalismalari tamamlandi. Egitim-ögretim yilinin 2. yarisinda, gençlerimizin ve çocuklarimizin hizmetine açmayi hedefliyoruz. Selimsahlar Mahallesi 101 ada ve 3 parselde yapilacak olan sosyal tesis ve çevre düzenlemesi projesinin insaat çalismalarina önümüzdeki günlerde baslanacak. 1 milyon 269 bin TL+KDV bedelle yapimina baslanacak olan sosyal tesis içerisinde; kafeterya, lokanta ve izgara salonu, internet evi, muhtar evi ve çocuk parki bulunacak" seklinde konustu.

Baskan Çelik’in konusmasinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesine geçildi. 24 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Yilin ilk meclis toplantisinin ilk oturumunda ayrica belediyenin 21 yas üstü engelliler için hayata geçirecegi ’Engelsiz Egitim Merkezi’ projesi hakkinda da meclis üyelerine sunum esliginde bilgi verildi.

Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Atilla Efendioglu projenin detaylarini anlatti. Meclisin ikinci oturumunun ise 6 Ocak Cuma günü saat 17.00’da yapilacagi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile