Sehzadeler Belediyesi Tükettigi Elektrigi Günesten Üretiyor

Sehzadeler Belediyesi Tükettigi Elektrigi Günesten Üretiyor

Sehzadeler Belediyesi’nin 16 milyon TL bedelle hayata geçirdigi 1 Megawatt gücündeki günes enerji santralinde (GES) incelemelerde bulunan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik "Nasip olursa ikinci bir 1 Megawatt’lik projemiz daha var. Tükettigimiz elektrigi Sehzadeler Belediyesi olarak kendimiz üretelim istiyoruz” dedi.

Sehzadeler Belediyesi Kirançiftlik Mahallesi’nde 20 dönümlük arazi üzerinde kurdugu 1 Megawatt gücündeki günes enerji santrali ile kendi elektrigini üretmeye basladi.

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Baskan Yardimcilari Atilla Efendioglu ve Bilal Demir ile birlikte tesisi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 16 milyon TL bedelle yapilan ve 4 kisilik 571 hanenin yillik tüketimini karsilayabilecek elektrik üretme kapasitesine sahip olan tesis hakkinda teknik ekiplerden bilgi alan Baskan Çelik, "Santralimizde çok sükür bir problem yok. Gökyüzünden günes toplayarak yerli, milli ve doga dostu enerjiyi üretip Sehzadeler Belediyesi olarak tüketiyoruz. Teknik ekiplerimizle birlikte santralimizi gezip bilgi aldik. Elhamdulillah sayaçlar dönüyor, elektrik üretimimiz devam ediyor. Nasip olursa ikinci bir 1 Megawatt’lik projemiz daha var. Hazirliklarini tamamladigimiz zaman onu da yapmayi planliyoruz. Böylelikle tükettigimiz elektrigi en azindan Sehzadeler Belediyesi olarak çevre, doga dostu milli, yerli enerji kullanarak kendimiz üretelim istiyoruz. Bu tesis belediyemize ciddi bir ekonomik katkida da bulunmus oluyor. Zaten bütün belediyeler yüklü elektrik faturalari ödüyor. Böylelikle tükettigimiz elektrigi kendimiz üretip bu bedelin de belediyemizin kasasinda kalmasini saglamis olacagiz. Sehzadelerimiz için çalismaya devam ediyoruz. Her alanda variz. Daglarin tepesinde kurdugumuz tesislerle bile güzel insanlarimiza, halkimiza hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile