Sehzadeler Belediyesinden Engellileri Is Sahibi Yapacak Proje

Sehzadeler Belediyesinden Engellileri Is Sahibi Yapacak Proje

Sehzadeler Belediyesi, Tilkisüleymaniye Mahallesi’nde 7 bin 470 metrekare alan içerisinde 21 yas ve üzeri engelliler için 50 kisi kapasiteli "Engelsiz Yasam Merkezi" ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edilebilmesi için "Korumali Isyeri" yapacak.

Sehzadeler Belediyesi, engelli bireyler için "Sehzadeler Engelleri Asiyor" adiyla bir proje hazirlayarak, 2022 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi’na (SOGEP) sundu. 21 yas üstü engellilerin rehabilitasyonu ve onlarin is sahibi yapilmasini amaçlayan toplam 2 milyon 721 bin 681 TL bütçeli proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan Zafer Kalkinma Ajansi araciligiyla 1 milyon 921 bin 681 TL mali destek almaya hak kazandi. Proje bütçesinin 800 bin TL’si ise belediye tarafindan finanse edilecek. Proje hakkinda bilgi veren Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, "Projemiz Manisa’dan Bakanliga sunulan çok sayida projeden ilk 4 proje arasina girerek hibe destegi almaya hak kazandi. ’Sehzadeler Engelleri Asiyor’ projesi Sehzadeler ve Manisa için gerçekten bir ihtiyaçtan kaynaklaniyor. Sehzadeler Belediyesi olarak Tilkisüleymaniye’de 7 bin 470 metrekare içerisinde ’Engelsiz Yasam Merkezi ve Korumali Isyerleri’ kuracagiz. Hem Sehzadeler hem Manisa içerisinde 21 yas üstü engelli bireyleri egitime devam edebilecegi özel sektöre veya kamuya ait bir egitim kurulusu bulunmamaktadir. Bu sebeple engelli aileleri yillarca rehabilitasyon merkezlerinde çocuklarina kazandirdiklari ufak kazanimlari engelli geç 21 yasina geldikten sonra bir merkeze devam edemedigi için kaybetmeye basliyor. Tilkisüleymaniye’de kuracagimiz merkezde uzmanlar yardimi ile bu gençlerimizin kazanimlarini kaybetmeden ve hatta daha da gelistirerek hayatlarina devam edebilmelerine destek olacagiz. Ayrica engelli ailelerinin mücadelelerine destek olmayi amaçliyoruz. Merkezimiz 50 kisi kapasiteli olacak. Zihinsel engellilerimiz buradan ücretsiz yararlanacaklar. Tasimalarini, idari, temizlik ve güvenlik personelleri, yeme içme, ekipmanlarin tamami sürekli olarak Sehzadeler Belediyesi tarafindan karsilanacak. Sehzadeler Halk Egitim Merkezi, Sehzadeler Engelleri Asiyor projemizde proje ortagimiz. Merkezimizde çalisacak egiticiler için ise Sehzadeler Halk Egitim Merkezi ile protokol imzaladik. Bu protokole istinaden merkezimizde çalisacak egiticiler Sehzadeler Halk Egitim Merkezi tarafindan görevlendirilecektir" dedi.

Proje içerisinde iki adet korumali is yeri açilacagini da ifade eden Baskan Çelik, "Sehzadeler Engelleri Asiyor’ projemiz ile yine ayni kampus içerisinde iyi durumdaki zihinsel engelli bireylerin özel sektör tarafindan istihdaminin saglanabilmesi için 2 adet korumali isyeri kuracagiz. Her bir isyeri 10 engelliye is saglayabilecek yeterlilikte olacak. Toplam 20 kisi istihdam kapasiteli hazirlanacak korumali isyerlerimizde 2 firmanin toplam 10 zihinsel engelli gencimizi istihdam etmesini saglayacagiz. Korumali isyerleri Türkiye’nin her yerinde yayginlasmasi gerekiyor. Manisa OSB bünyesinde daha önce ZEKI projesi ile kurulan ve halen aktif olarak çalisan korumali isyerleri var. Ancak belediyelerin de korumali isyerleri kurma noktasinda ön almasi ve engellilerimize ve ailelerine umut olmasi gerekiyor. Biz de Sehzadeler Belediyesi olarak korumali isyerleri kurarak hem Türkiye’deki belediyelere örnek olmak ve farkindalik olusturmak istiyoruz. Bu projemizi kamu kurumlari ve STK’lar ile yürüterek engellilerimize ve ailelerine yillarca destek olacak bir altyapiyi Sehzadelere kazandirmis olacagiz" seklinde konustu.

Baskan Çelik, söyle devam etti: "Sehzadeler Engelleri Asiyor’ projemizde Sehzadeler Kaymakamligi, Sehzadeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü, Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Dernegi, Manisa Otizm Dernegi, Manisa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi istirakçi ortaklarimiz. Projemizi belirlerken, kurgularken birlikte çalismalar yaptik. Projemizin uygulama sürecini de proje ortagimiz ve istirakçi ortaklarimizin yani sira bölgemizde faaliyet gösteren diger STK’lar isbirligi ile yürütecegiz. Sehzadelerimize deger katacak bu projenin vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyoruz"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile