Sehzadeler'de Hayat Boyu Ögrenme Için Güç Birligi Devam Edecek

Sehzadeler'de Hayat Boyu Ögrenme Için Güç Birligi Devam Edecek

Sehzadeler Belediyesi ile Sehzadeler Halk Egitim Merkezi is birliginde vatandaslar için açilan kurslarin tanitimi ve usta ögreticiler ile tanisma kahvaltisi düzenlendi. Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, "Bizim amacimiz kurslarimizi halkimizin ihtiyaçlarina göre artirarak devam ettirmek. Bu anlamda üzerimize düsen ne varsa yapmaya haziriz" dedi.

Sehzadeler Belediyesi ile Sehzadeler Halk Egitim Merkezi is birligi içerisinde vatandaslar için açilan kurslar gelecek dönemlerde de devam edecek. Iki kurumun is birliginde açilan kurslarin yeni dönem tanitim toplantisi Manisa Ögretmenevi’nde yapilirken, toplantida Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, Sehzadeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Gençay, Sehzadeler Hak Egitim Müdürü Ihsan Kayaokay ve usta ögreticiler hazir bulundu.

Sehzadeler Hak Egitim Müdürü Ihsan Kayaokay’in açilis konusmasini yaptigi toplantida Sehzadeler Halk Egitim Merkezi’nin Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü’nün misyonu olan ’Her zaman her yerde herkes için egitim’ anlayisiyla hareket ettiklerini ifade eden Kayaokay, "Belediye baskanligimiz ile müdürlügümüz iki ayri kurum gibi görünse de iki kurumun hedefleri ve amaçlarina baktigimizda halka hizmeti amaçladiklarini görüyoruz. Bu anlamda Sehzadeler Belediye Baskanligimiza Sehzadeler Hak Egitim Müdürlügümüze verdigi destekler için tesekkür ediyoruz. Inaniyorum ki önümüzdeki günlerde çok daha güzel isler yapacagiz." seklinde konustu.

Sehzadeler Belediyesi ile geçmiste yapilan is birliginin gelecekte daha da artacagina olan inancini dile getiren Sehzadeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Gençay da, "5- 10 yil sonra geriye dönüp baktigimizda ortada bir eserimizi görebiliyorsak en büyük basari budur. Sehzadeler Belediyesi, Ömer Faruk Çelik baskan döneminde bize çok destek verdi. Bundan sonra da yakalanan ivmenin Gülsah baskanla da devam edecegine inaniyorum." dedi.



"Üzerimize düsen ne varsa yapamaya haziriz "

Göreve gelmesinin üstünden kisa bir zaman geçtigini ancak bu süre içerisinde vatandaslardan Sehzadeler Belediyesi’nin açmis oldugu kurslara yönelik çok güzel geri dönüsler aldigini kaydederek konusmasina baslayan Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay ise sözlerini söyle sürdürdü: "Halk Egitim Merkezi hayat boyu ögrenmenin en temel paydaslarindan birisi. Sehzadeler Belediyesi olarak biz de bu anlamda destek olabiliyorsak ne mutlu bize. Bizim de amacimiz bu kurslari halkin ihtiyaçlarina göre artirarak devam ettirmek. Seçim döneminde bizden en çok istenen kurslardan biri kadinlarimizdan gelen okuma yazma kurslari idi. 2024 yilinda hala bu tür taleplerin gelmesi beni bir yandan üzdü. Ama bunu talep edebiliyor olmalari ise güzel bir sey. Bugün bunlara cevap verebilecek olmanin huzuru ve mutlulugunu yasiyorum. Insallah kendi mahallelerinde bu kurslari açabiliriz. Kurslari kadinlarimizin ayagina götürmek ilk hedefimiz olmali. Kadinlarin aydinlanmadigi, bilinçlenmedigi bir toplum eksik kalacaktir. Biz kadinlar olarak hayatin yarisiyiz. Her alanda da o yari olmaya devam edecegiz. Is birligimiz umuyorum ki artarak devam eder. Biz üzerimize düsen ne varsa yapamaya haziriz."

Baskan Çelik’e tesekkür etti

Baskan Durbay, Sehzadeler Belediyesi’nin geçmis dönem baskani Ömer Faruk Çelik’e de tesekkür ederek, "Ömer Baskanimiz zamaninda bu çalismalarin temeli atilmamis olsaydi biz her seye bastan baslamak zorunda kalacaktik. Tas tas üstüne koyduklari için kendisine tesekkür ediyorum. Simdi biz daha da ileriye götürmek için var gücümüzle çalisacagiz." dedi.

Toplantida Sehzadeler Belediyesi is birligiyle 19 ayri noktada çesitli kurslarin düzenlendigi ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile