Sehzadeler'in Kadinlari El Emeklerini Sanata Dönüstürüyor

Sehzadeler'in Kadinlari El Emeklerini Sanata Dönüstürüyor

Manevi ve tarihi zenginligiyle sehrimizin gözbebegi Tarihi Kursunlu Han, simdi de emekli ve ev kadinlarina ugras imkani sunuyor.

Günümüzde, teknolojinin hizli ilerleyisi ve günlük yasamin kosturmacasi içinde zamani degerlendirmek önem kazaniyor. Bu anlayisla, Sehzadeler Belediyesi tarafindan düzenlenen Seramik kurslari, ev kadinlarinin sanatsal yönlerini kesfetmelerine imkan taniyor.

Tarihi Kursunlu Han’in tarihi dokusunu ve huzur verici atmosferini bir araya getiren atölyede, kadinlar seramik yapimi ve boyama tekniklerini ögrenerek kendilerine yeni bir yetenek kazanmanin keyfini yasiyorlar. Her gün düzenlenen kurslar, katilimcilara seramik sanatinin inceliklerini ögrenme firsati sunarken, ayni zamanda sosyal etkilesim ve keyifli bir zaman geçirme imkâni sagliyor.

Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, “Bu tür etkinlikler kadinlarimizin hem sosyal hayata katilimini artiriyor hem de kültürel mirasimizi yasatmada önemli bir rol oynuyor. Kursiyerlerimiz ise, Kursunlu Han’in tarihi atmosferinde seramik yapmanin ve yeni dostluklar kurmanin keyfini yasiyorlar” dedi.

Baskan Durbay, Sehzadeler Belediyesi olarak, bu tür etkinliklerle toplumun her kesimine ulasmayi ve kültürel etkilesimi artirmayi sürdürecegiz.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile