Sehzadeler Kent Konseyi Baskani Yasemin Gümüs Oldu

Sehzadeler Kent Konseyi Baskani Yasemin Gümüs Oldu

Sehzadeler’de önümüzdeki iki yil boyunca hizmet verecek olan Sehzadeler Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimleri gerçeklestirildi. Yapilan seçimlerde Sehzadeler Kent Konseyi Baskanligina Mimar Yasemin Gümüs seçilirken, yeni üyeler de belirlenmis oldu.

Sehzadeler Belediyesi Kent Konseyinde yeni yönetim belli oldu. Tarihi Bedesten Salonunda gerçeklesen genel kurul toplantisinda divana Mustafa Pala baskanlik etti. Sivil toplum kuruluslari tarafindan aday gösterilen Mimar Yasemin Gümüs, oy birligi ile Sehzadeler Kent Konseyi Baskanligina seçildi.

Geçirdigi rahatsizlik nedeniyle toplantiya katilamayan Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay mesajinda su ifadelere yer verdi: "Çok degerli katilimcilar, uzun bir süredir pasif durumda olan Kent Konseyimizi yeniden hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Rahatsizligim nedeniyle bugün yapilan genel kurula katilamasam da gönlüm sizlerle. Mustafa Kemal Atatürk, siyasal, ekonomik ve toplumsal yasamin kentlerde güçlenmesine Ankara’da öncülük etti. Biz de bugün yeniden olusturacagimiz Kent Konseyimiz ile Sehzadeler ’in ruhunu ve kentimizi yeniden canlandirmak için birlikte çalisacagiz. Yönetimimizi de dâhil ederek kentimizi birlikte sekillendirecegiz, birlikte insa edecegiz. Kent Konseyimizin bugünkü genel kurulda seçilen baskan ve üyelerini kutluyor, basarilar diliyorum"

Yeni Sehzadeler Kent Konseyi Baskani Yasemin Gümüs ise yaptigi konusmada, "Kent Konseyleri, sehrimizin sekillendirilmesine katki saglayan, yerel olarak çözümler üreten önemli platformlardir. Bizler, bu platformun bir parçasi olarak, kentimizdeki sorunlara hep birlikte çözüm bulmak, fikirlerimizi paylasmak ve daha iyi bir yasam alani olusturmak için buradayiz. Amacimiz, kentimizin ihtiyaçlarini ön planda tutmak ve her bireyin sesini duyurabilecegi bir ortam olusturmak. Seffaflik, adalet ve özgürlük ilkelerinden taviz vermeden, ortak akil ve takim çalismasi ile kentimizin tüm sorunlarini birlikte ele alacak, daha güzel bir sehir insa etmeye çalisacagiz" dedi.

Gümüs’ün konusmasinin ardindan yeni seçilen Sehzadeler Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri sahneye davet edilerek kendilerini tanitti. Toplantinin ardindan yapilan oylamada, Kadin Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisi yönergeleri oybirligi ile kabul edildi. Önümüzdeki aylarda yapilacak olan toplantilarda, bu meclisler için yönetim seçimleri de gerçeklestirilecek.

Tarihi Bedesten Salonu’nda düzenlenen toplantiya, Sehzadeler Belediye Baskan Vekili Yenal Yildirim, Baskan Yardimcisi Hakan Simsek, kurum müdürleri, Manisa Kent Konseyi Baskani Hakki Bayraktar, Yunusemre Kent Konseyi Baskani Bektas Kilinç, CHP Manisa il ve Sehzadeler ilçe yöneticileri, mahalle muhtarlari ve çok sayida sivil toplum kurulusu yöneticisi katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile