Şehzadeli Öğrenciler Matematik Olimpiyatında Manisa'nın Gururu Oldu

Şehzadeli Öğrenciler Matematik Olimpiyatında Manisa'nın Gururu Oldu

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Şerif Erkam Şeker, Akdeniz Üniversitesi 17. Ulusal Matematik Olimpiyatı’ndan gümüş, Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Talha Avcu ise bronz madalyaya döndü.

Yarışmaya Özel Yamanlar Koleji, Özel Samanyolu Koleji, İzmir Fen Lisesi, İstanbul Fatih Koleji gibi Türkiye’nin en prestijli okullarından 561 kişi katıldı.

Okulun matematik öğretmeni Erdal Eravcı, öğrencilerin başarısıyla gurur duyduklarını söyledi.

Eravcı, “Dünya Matematik Olimpiyatları’nda Şehzade Mehmet Koleji, elde ettiği dört ikincilik ve bir üçüncülük gibi başarılara imza attı. Başarılarımız giderek artacak. Ulusal ve dünya olimpiyatlarında daha önce olduğu gibi Manisa’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz.” dedi.

Madalya alan öğrencilerin babaları Zekeriya Şeker ve Süleyman Avcu da çocuklarının daha önceden altyapısı olmadığını, Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları’nda bu başarıyı yakaladıklarını, okulun ve öğretmenlerin büyük katkısı olduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile